Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri
_1024_768_90.jpg)
Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.
Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 3 juni bij Hotel Van der Valk in Vianen wordt tijdens een bijzondere jaarvergadering vastgesteld of de voorgestelde benoeming de goedkeuring krijgt van de leden. “Ik heb grote schoenen te vullen,” zegt Van Toor, verwijzend naar scheidend voorman Frans van Rooij. Over hem is wel eens geschreven dat er frituurvet door zijn aderen stroomt. Het aantal initiatieven dat hij nam in ruim twaalf jaar tijd, is enorm. Van keurmerken tot vakplatform Frituurwereld, van trendtours tot belangenbehartiging in allerlei vormen. Toen De Volkskrant Van Rooij in 2017 portretteerde, vroeg de verslaggever hem verwonderd: “U bent dat állemaal?” Frans mompelde “Eh, ja.” Van Rooij’s opvolger maakte de afgelopen maanden kennis met de branche. “Ik schrik enorm nu ik zie hoe moeilijk veel collega’s het hebben,” aldus Van Toor.
Bestuursleden
Van Toor zal op maandag 3 juni samen met Arjan Verploegen (De Heuve, Beuningen) worden voorgedragen als nieuw bestuurslid. Nadat de leden hebben ingestemd, kiezen Alide’s mede-bestuursleden haar formeel in functie. Naast de bestuursverkiezing en andere verenigingszaken, komen ook actuele kwesties aan bod in Vianen. In het ochtendprogramma zal onder meer aandacht worden besteed aan de SUP-wetgeving, de op handen zijnde Snackwet en ontwikkelingen op het gebied van energie en frituurvetonderzoek.
Frituurwereld Event
Verder zijn bij Van der Valk in Vianen op maandag 3 juni kleine informatieve stands (zogenaamde PIP’s) te bezoeken, worden bedrijven die keurmerken behaalden in het zonnetje gezet én wordt er in de middag gedebatteerd aan de hand van actuele stellingen. Ook wordt vooruitgeblikt naar het Frituurwereld Event 2024 en de nieuwe editie van de Nationale Smulgids.
Bron: ProFri/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ubel Zuiderveld directeur van vakvereniging ProFri
Benoeming - Ubel Zuiderveld (62) wordt per 15 maart 2025 directeur van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Samen met het ProFri-bestuur geeft hij uitvoering aan de speerpunten van de vakvereniging voor de komende jaren.
Lees berichtTer Marsch & Co wint met loaded fries opnieuw NK wedstrijd
Wedstrijd - Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co in Rotterdam heeft het NK Loaded Fries 2025 gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van zijn ‘Bali Spice Fries’. Femke Versluijs van Frietboutique Laren pakte het zilver en Joyce Norder van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen eindigde als derde.
Lees berichtVan der Valk eerste hotelketen met statiegeldmachines
Hotels – De Horecava vormde het toneel voor de uitbreiding van de samenwerking tussen hotelketen Van der Valk Exclusief en Verpact. Van der Valk wordt de eerste hotelketen met een innamepunt voor statiegeldverpakkingen.
Lees berichtIbis Budget heeft de hoogste terugkeerintentie bij hotels
Onderzoek – De gemiddelde terugkeerintentie bij hotelketens ligt op 72%. Klanten bezochten hotels van ketens de afgelopen drie jaar gemiddeld 1,9 keer. Ibis Budget heeft de hoogste terugkeerintentie. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens.
Lees berichtMeerprijs plasticverpakking afgeschaft voor thuisbezorging
Politiek - Staatsecretaris Chris Jansen (Milieu) heeft vorige week vrijdag de Tweede Kamer geïnformeerd over evaluatie van de regels die moeten leiden om het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten te verminderen. De regels lijken te werken, volgens de staatssecretaris.
Lees berichtCurator bereikt doorstart met Dunkin’
Formulenieuws – Er komt een doorstart voor Dunkin’. Dat meldt curator Derk van Geel maandag 4 november Het bedrijf komt weer terug in handen van Dunkin' oprichter Nabil Besali in Nederland.
Lees bericht