Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri


Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri)

Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 3 juni bij Hotel Van der Valk in Vianen wordt tijdens een bijzondere jaarvergadering vastgesteld of de voorgestelde benoeming de goedkeuring krijgt van de leden. “Ik heb grote schoenen te vullen,” zegt Van Toor, verwijzend naar scheidend voorman Frans van Rooij. Over hem is wel eens geschreven dat er frituurvet door zijn aderen stroomt. Het aantal initiatieven dat hij nam in ruim twaalf jaar tijd, is enorm. Van keurmerken tot vakplatform Frituurwereld, van trendtours tot belangenbehartiging in allerlei vormen. Toen De Volkskrant Van Rooij in 2017 portretteerde, vroeg de verslaggever hem verwonderd: “U bent dat állemaal?” Frans mompelde “Eh, ja.” Van Rooij’s opvolger maakte de afgelopen maanden kennis met de branche. “Ik schrik enorm nu ik zie hoe moeilijk veel collega’s het hebben,” aldus Van Toor.

Bestuursleden

Van Toor zal op maandag 3 juni samen met Arjan Verploegen (De Heuve, Beuningen) worden voorgedragen als nieuw bestuurslid. Nadat de leden hebben ingestemd, kiezen Alide’s mede-bestuursleden haar formeel in functie. Naast de bestuursverkiezing en andere verenigingszaken, komen ook actuele kwesties aan bod in Vianen. In het ochtendprogramma zal onder meer aandacht worden besteed aan de SUP-wetgeving, de op handen zijnde Snackwet en ontwikkelingen op het gebied van energie en frituurvetonderzoek.

Frituurwereld Event

Verder zijn bij Van der Valk in Vianen op maandag 3 juni kleine informatieve stands (zogenaamde PIP’s) te bezoeken, worden bedrijven die keurmerken behaalden in het zonnetje gezet én wordt er in de middag gedebatteerd aan de hand van actuele stellingen. Ook wordt vooruitgeblikt naar het Frituurwereld Event 2024 en de nieuwe editie van de Nationale Smulgids.

Bron: ProFri/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht


Dunkin’ lanceert ‘smartfridge koffie en donuts station’

Shopconcept – Koffie- en donutconcept Dunkin’ presenteert samen met Selecta, Alpro en Monin ‘De World of Dunkin’, een volgens het bedrijf ‘slimme verkoopoplossing met koffie, ijsdranken, Dunkin’ donuts, merchandise en andere producten’. De eerste units zijn reeds ontwikkeld en de primeur is voor Hotel Gorinchem van Van der Valk International, de belangrijkste belanghebbende in Dunkin’.

Lees bericht

Foodsector blij met uitblijven strenge controle verpakkingsregels

Politiek – CBL en branchevereniging ProFri voor professionele frituurders zijn blij met de uitspraak van demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over het in de ijskast zetten van de controles op de nieuwe verpakkingsregels. Zij heeft besloten dat deze weliswaar blijven, maar dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ze niet streng gaat controleren. Ook het...

Lees bericht

Frans van Rooij vertrekt als directeur ProFri

Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.

Lees bericht


Van der Valk neemt meerderheidsbelang in Dunkin’

Formulenieuws - Van der Valk International (VDVI) heeft een meerderheidsbelang verkregen in Dunkin’ Nederland en België. VDVI ziet de deelneming als een belangrijke stap in het verder verbreden van de hospitality dienstverlening. Voor Dunkin’ in Nederland en België betekent de samenwerking een fase van verdere groei.

Lees bericht

ProFri haalt met Rational 50-ste partner binnen

Cafetaria – Vakvereniging ProFri haalde onlangs met Rational de vijftigste partner binnen. ProFri-directeur Frans van Rooij ziet de mijlpaal als signaal dat er steeds meer herkenning en erkenning komt voor de inzet die de vereniging levert voor de frituurbranche.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid