Alle horeca moet dicht van kabinet
Horeca – De horeca moet de deuren sluiten. Net als de scholen en de kinderopvang moeten de deuren morgen gesloten blijven. De maatregelen zijn een verdere stap in de strijd tegen het coronavirus. De horeca moet dicht vanaf 18.00 uur vandaag tot in ieder geval 6 april.
De berichten hierover worden door diverse media gemeld, maar zijn nog niet bevestigd. De ministers Bruno Bruins (Volksgezondheid) en minister Arie Slob (Onderwijs) geven later om 17.30 uur een verdere toelichting op de plannen.
Ook sportkantines
Cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus verder tegen te gaan. De maatregel geldt ook voor de sportkantines. De maatregelen waren al wel te verwachten omdat dit weekend de druk op het kabinet steeds verder toenam. Ook bleek dat veel mensen ondanks de adviezen toch bij elkaar op de terrassen gingen zitten.
De ingrijpende maatregelen volgen na een speciaal ingelast spoedoverleg met het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Onderwijs, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de onderwijssector, ziekenhuisorganisaties en de Federatie Medisch Specialisten (FMS).
Inmiddels waren er al enkele horecaondernemers in het land die vooruitlopend op de maatregelen al hadden besloten hun locaties voor tenminste twee weken te sluiten.Volgens RTLnieuws heeft KHN-voorzitter Robert Willemsen al laten weten dat de maatrgelen in het kader van de volksgezondheid noodzakelijk zijn, maar hij voegt daaraan toe te vrezen voor het voortbestaan van veel horecaondernemers.
De horeca heeft de eerdere afgekondigde kabinetsmaatregelen wel gelijk serieus opgepakt. Op diverse plaatsen werden tafels verder uit elkaar gezet en in een aantal horecazaken werd het aantal zitplaatsen verlaagd.
(Laatste update: 17.54)
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees bericht