Alliance Gastronomique viert 50 jarig jubileum


Jubileum - Alliance Gastronomique bestaat 50 jaar en is daarmee het langst bestaande samenwerkingsverband in Europa. Het jubileumjaar werd afgetrapt bij De Bokkedoorns in Overveen met onder andere de lancering van de jubileumgids ‘Smaakhelden’ De Alliance Gastronomique is op 9 maart 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs. Exact vijftig jaar later bestaat de vereniging uit 37 leden in Nederland en België. Twee van hen, De Zwaan in Etten-Leur en Hostellerie De Hamert in Wellerlooi, zijn sinds de start aangesloten. Beide inmiddels met de tweede generatie. Het jubileumjaar bij De Bokkedoorns in Overveen werd afgetrap door (oud-)leden, (oud-)bestuursleden en andere prominenten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de culinaire identiteit van Nederland. Lancering jubileumgids Onderdeel van de bijeenkomst was de lancering van ‘Smaakhelden’. In deze ‘insiders guide’ laat Alliance Gastronomique haar wereld van vroeger, nu en de toekomst zien. ‘Daarnaast is het een ode aan onze bijzondere en hardwerkende restaurateurs, gastheren en -vrouwen, witte en zwarte brigades en chefs’, aldus voorzitter Marc van Gulick. Het eerste exemplaar is overhandigd aan de Ambassadeur van België in Nederland, de heer Chris Hoornaert (foto). Alliance Gastronomique heeft zich de afgelopen vijftig jaar bewezen als opleidingsinstituut. Van Gulick: ‘Onze leden hebben vele duizenden jonge mensen opgeleid voor heel gastronomisch Nederland en ook in het buitenland zie je in absolute topbedrijven chefs en maîtres die hun succesvolle carrières zijn begonnen bij een van onze leden.’ De komende jaren blijft dit speerpunt. Bron: Alliance Gastronomique Jubileum - Alliance Gastronomique bestaat 50 jaar en is daarmee het langst bestaande samenwerkingsverband in Europa. Het jubileumjaar werd afgetrapt bij De Bokkedoorns in Overveen met onder andere de lancering van de jubileumgids ‘Smaakhelden’ De Alliance Gastronomique is op 9 maart 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs. Exact vijftig jaar later bestaat de vereniging uit 37 leden in Nederland en België. Twee van hen, De Zwaan in Etten-Leur en Hostellerie De Hamert in Wellerlooi, zijn sinds de start aangesloten. Beide inmiddels met de tweede generatie. Het jubileumjaar bij De Bokkedoorns in Overveen werd afgetrap door (oud-)leden, (oud-)bestuursleden en andere prominenten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de culinaire identiteit van Nederland. Lancering jubileumgids Onderdeel van de bijeenkomst was de lancering van ‘Smaakhelden’. In deze ‘insiders guide’ laat Alliance Gastronomique haar wereld van vroeger, nu en de toekomst zien. ‘Daarnaast is het een ode aan onze bijzondere en hardwerkende restaurateurs, gastheren en -vrouwen, witte en zwarte brigades en chefs’, aldus voorzitter Marc van Gulick. Het eerste exemplaar is overhandigd aan de Ambassadeur van België in Nederland, de heer Chris Hoornaert (foto). Alliance Gastronomique heeft zich de afgelopen vijftig jaar bewezen als opleidingsinstituut. Van Gulick: ‘Onze leden hebben vele duizenden jonge mensen opgeleid voor heel gastronomisch Nederland en ook in het buitenland zie je in absolute topbedrijven chefs en maîtres die hun succesvolle carrières zijn begonnen bij een van onze leden.’ De komende jaren blijft dit speerpunt. Bron: Alliance Gastronomique

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid