Amazon lanceert het eerste delivery station in Rozenburg


Online - Amazon kondigt de lancering aan van het nieuwe delivery station in Nederland in Rozenburg. De locatie zorgt voor meer snelheid en flexibiliteit binnen het bezorgnetwerk van Amazon, volgens het onlinebedrijf, en ‘zal de afstand en de tijd verminderen die nodig is om alle producten te leveren’.

"We zijn verheugd dat we ons eerste delivery station lanceren in Nederland,” laat Roeland Donker, Country Manager Amazon Nederland weten. "Sinds de lancering van Amazon.nl in 2020, hebben wij veel positieve feedback ontvangen van onze Nederlandse klanten”. De groei van het bedrijf maakt het nu noodzakelijk te investeren in verdere uitbreiding van de logistiek.

Het gebouw meet 8500 m² en verzorgt het gebied rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Delivery stations spelen een cruciale rol in de laatste kilometers van het bestelproces van Amazon. Pakketten worden vanuit bestaande Amazon magazijnen en sorteringscentra in Europa verstuurd naar een delivery station, waar ze in bestelauto’s worden geladen om vervolgens te worden bezorgd bij de klanten.

Amazon’s delivery service partners zullen in het derde kwartaal van 2021 pakketten bij de klanten gaan bezorgen met 40 elektrische bestelauto’s. Bovendien zal de nieuwe bezorghub worden voorzien van 50 oplaadstations. Wereldwijd worden alle nieuwe delivery stations van Amazon zo ontworpen dat ze volledig geschikt zijn voor elektrische bestelauto’s.

Het delivery station in Rozenburg zorgt voor meer dan 100 fulltime en parttime banen, boven op de honderden banen voor chauffeurs bij Amazon's Delivery Service Partners.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Amazon gaat toch kassa’s plaatsen in kassaloze locaties

Buitenland – De nieuwste Amazon Fresh-winkels in Londen krijgen toch ook bemande kassa’s. Dat hebben verschillend media laten weten. Klanten kunnen dan op de locaties kiezen voor kassaloos winkelen met de technologie van ‘Just Walk Out’ of kiezen voor de meer traditionele manier bij een bemande kassa.

Lees bericht


Onbemand rukt op, binnenkort eerste onbemande frietkraam

Shopconcept – Onbemande locaties waar eet- en drinkwaren wordt aangeboden rukken op. Niet alleen als stand alone vendingmachines, maar ook steeds vaker als shopconcept. In Nederland is binnen petrol De Haan Minerale Oliën een voortrekker en Albert Heijn binnen de supermarktsector, maar die dreigt te worden ingehaald door Aldi. Nieuw in Nederland is de Lokettaria, een onbemande frietkraam.

Lees bericht


Amazon gaat eerste Fresh-supermarkt openen

Supermarkt - Amazon opent deze week de eerste Fresh-supermarkt in de wijk Woodland Hills in Los Angeles. Vooralsnog is de nieuwe supermarkt uitsluitend toegankelijk voor genodigden, maar de komende weken zal de hightech-supermarkt ook opengaan voor publiek. Dat schrijft mediabedrijf The Verge.

Lees bericht


Amazon opent nieuwe, grotere, Go-supermarkt als buurtsuper

Buitenland - Amazon heeft vandaag in Seattle een nieuwe supermarkt geopend zonder caissières en kassa's. In de winkel wordt dezelfde technologie toegepast als in de eerdere gelanceerde Amazon Go-locaties alleen is de vestiging aan de 610 E. Pike Street met zo’n 2000 vierkante meter fors groter dan de bestaande Go-locaties, die gemiddeld 600 vierkante meter groot zijn.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid