Amendement btw-tarief verhoging logies verworpen


Voor logies blijft het lage btw-tarief voorlopig gelden

Politiek – In een vloedgolf aan moties en amendementen in de Tweede Kamer is donderdagavond het amendement over het verhogen van het btw-tarief voor de hotelsector verworpen. De voorgestelde btw-verhoging van 9% naar 21% is daarmee van tafel.

Gisteren deed Koninklijke Horeca Nederland (KHN) nog een dringende oproep aan de Tweede Kamer om het lage btw-tarief voor logies te behouden. KHN-voorzitter Marijke Vuik is blij dat de Tweede Kamer gehoor heeft gegeven aan de oproep om het huidige btw-tarief voor logies te behouden. “De voorgestelde verhoging van 9% naar 21% per 1 juli 2024 zou de kwetsbare hotelsector, die nog herstelt van de COVID-19-pandemie, niet kunnen dragen. Gelukkig kunnen we, nu de voorgestelde amendementen niet zijn aangenomen, samen weer de focus leggen op het herstel van de sector en op het in goede banen leiden van de groei van het toerisme. Er liggen volop kansen, niet alleen landelijk, maar ook in samenwerking met omwonenden en gemeenten op lokaal niveau.”

NSC

Het amendement dat nu is verworpen, was  eerder ingediend door Pieter Omtzigt (NSC) en medeondertekend door Kamerleden Pieter Grinwis (ChristenUnie), Mahir Alkaya (SP), en Chris Stoffer (SGP).

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht

Omzet horeca nagenoeg gelijk in vierde kwartaal

Analyse - In 2023 heeft de horeca 13,2 procent meer omgezet dan in 2022. Ook in het vierde kwartaal steeg de omzet, zij het licht met 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) daalde in het laatste kwartaal van 2023 wel met 0,6 procent, zo meldt het CBS.

Lees bericht


Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht

Meerjarige samenwerking Quality Lodgings en Mastercard

Hotels – Quality Lodgings laat weten een meerjarige samenwerking te hebben afgesloten met Mastercard. Als verzameling van meer dan 110 onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa voegt Quality Lodgings nieuwe reis- en culinaire ervaringen toe aan priceless.com, beschikbaar voor Mastercard-kaarthouders.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid