Antonio Stroes verkoopt deel Kwalitaria aan Antea


Antonio Stroes (l) verkoopt deel van zijn aandelen Kwalitaria aan Antea, vertegenwoordigd door Robert De Boeck (r) / Foto bij: Kwalitaria

Formulenieuws – Antonio Stroes, oprichter en aandeelhouder van cafetariaformule Kwalitaria, heeft een deel van zijn aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Antea. Hiermee gaat het cafetariabedrijf een volgende fase in, die zich richt op overnames en ook gericht is op de zakelijke markt.

Met 134 vestigingen ons land zocht Kwalitaria een sterke partner die haar kan ondersteunen in de gewenste groeiversnelling in de komende jaren. Kwalitaria heeft eerder aangekondigd als franchiseorganisatie de komende jaren 15 nieuwe vestigingen per jaar te willen openen met een jaarlijkse omzetgroei van 20%. In 2021 bedroeg de consumentenomzet €58 miljoen. Met de toetreding van Antea als groeipartner vergroot Kwalitaria haar mogelijkheden om die groeiambities versneld te realiseren.

Ook zakelijke markt

Antea geeft aan dat overnames van bestaande cafetaria’s en locaties samen met investeringen in het online platform belangrijke speerpunten vormen in de samenwerking. Ook de ontwikkeling van kleinere locatie in de binnensteden, die zich meer richten op ‘Take Away & Delivery’ moeten de groei in locaties verder versneller. Van dit type zijn er momenteel drie en worden er nog vijf geopend dit jaar. Ook betreedt Kwalitaria de komende jaren de zakelijke markt met alternatieven voor catering van bedrijven en zal het aandeel vegetarische producten in het assortiment belangrijker gaan worden.

20% groei

Kwalitaria verwacht met 20% groei per jaar een snellere groei dan het marktgemiddelde (7%). Het managementteam blijft onveranderd de directie voeren en vergroot haar aandelenbelang naar 20%. Ook oprichter Antonio Stroes blijft operationeel bij het bedrijf betrokken. Hij wordt verantwoordelijk voor nieuwe vestigingen en behoudt 25% van de aandelen. Het belang van Antea in Kwalitaria bedraagt 55%. Antonio Stroes, oprichter van Kwalitaria: “Nadat de onderneming in 1989 door een familielid is opgericht kwam ik in 2003 in de positie om dit mooie merk te kopen en verder uit te bouwen. In bijna 20 jaar tijd hebben we van Kwalitaria van een kleine speler de grootste cafetariaformule van ons land kunnen maken. Met de toetreding van Antea komt Kwalitaria in een nieuwe groeifase met meer mogelijkheden om het merk in nieuwe plaatsen in ons land te introduceren. Er is nog heel veel groeipotentieel en in mijn nieuwe rol zal ik nieuwe vestigingen en ondernemers binnen Kwalitaria met hart en ziel gaan ondersteunen.”

Stabiele groei

Robert De Boeck, managing partner van Antea: “De foodservice is een interessante markt vanwege de consolidatiemogelijkheden en de stabiele groei van deze sector. Daarbij is Kwalitaria koploper in de sector. Juist in tijden waarin rendementen van sommige cafetariahouders onder druk staan zijn er mogelijkheden voor een sterke, marktleidende formule als Kwalitaria”.

Bron: Antea/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht


Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024

Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...

Lees bericht

Kwalitaria’s pop-up store Vegataria sluit de deuren

Formulenieuws - Vegataria, het volledige vegetarische cafetaria van Kwalitaria, sluit per 1 december de deuren. De pop-upstore in Groningen, die sinds afgelopen zomer open was, kende het assortiment van een Kwalitaria maar dan 100% vegetarisch. De ‘vega snack stek’, zoals Vegataria zichzelf presenteerde, werd positief ontvangen, maar kende toch onvoldoende klanten.

Lees bericht

Kwalitaria Prinsenland verkozen tot Kwalitaria van het Jaar

Formulenieuws - Kwalitaria Prinsenland uit Rotterdam mag zich een jaar lang Kwalitaria van het Jaar noemen. Na beoordelingen van een vakjury, mystery visits en een stemronde, werd tijdens de jaarlijkse Ondernemersdag van de cafetariaformule de winnende vestiging van 2023 bekend gemaakt. Trotse ondernemer Gianmarco Tutone nam de gouden bezorgfiets en wisseltrofee in ontvangst.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid