AVIA Weghorst start pilot met theeconcept TeaWall


De automatische theesommelier bij AVIA Enschede Twekkeler Es / Foto bij: TeaWall

Formulenieuws – De AVIA in Enschede is de eerste tankstationlocatie die met het theeconcept TeaWall van start gaat. Volgens AVIA Weghorst past het verse thee to go-concept helemaal bij het onderscheidende vermogen van Hush.

Hush is het shopconcept van AVIA Weghorst. Inmiddels zijn er vijf locaties. De eerste pilotmachine van TeaWall is te vinden bij Hush - AVIA Enschede Twekkeler Es. Verse thee to go is was voorheen nog niet eerder ingezet binnen de petrolmarkt, aldus AVIA Weghorst. De eerste reacties op de thee zijn positief, aldus Leonie Kamp, Hoofd Marketing & Retail bij AVIA Weghorst. Als de pilotperiode van twee maanden slaagt, dan wordt TeaWall ook naar de andere Hush-locaties uitgerold.

Kwaliteit

De ontwerpers van TeaWall zijn Maarten en Daan. De bedenkers kennen elkaar van de studie Industrieel Ontwerp van de Universiteit in Enschede. Zij zijn zo’n twee geleden gestart met de ontwikkeling van TeaWall. Het idee ontstond omdat beiden niet tevreden waren over de kwaliteit van thee. Maarten: “Losse thee heeft veel voordelen om de kwaliteit hoog te houden, daarom hebben we gekeken naar hoe we losse thee op een gemakkelijke manier beschikbaar kunnen maken. We zijn een half jaar bezig geweest met het eerste prototype en ondertussen zijn we zover dat we pilotmachines op locaties plaatsen waar wij denken dat er behoefte is aan goede thee.” Zo is Hush een uitstekende locatie om de machine te testen”.

Automatische theesommelier

TeaWall werkt feitelijk als een theemachine, maar dan met hoogwaardige kwaliteit losse thee. De bedenkers noemen het ook wel de automatische theesommelier. De thee is beschikbaar in vijf varianten. Gasten kiezen hun thee en zetten de beker met zakje onder het apparaat. Door het scannen van een QR-code wordt de tijd ingesteld en krijgt de theedrinker melding wanneer de smaak precies goed is.

Bron:@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid