Bakkerij ‘t Kraayennest Top Bakker van het jaar 2023


Winnaars van de Top Bakkers van het Jaar 2023

Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het Jaar noemen.

Harry en Henk van Kraaij namen samen met Paul van Rossum de wisseltrofee en plaquette in ontvangst. Alle collega’s van bakkerij ’t Kraayennest, de ‘Kraayen’, hebben zich afgelopen jaar ingezet om te voldoen aan de normeringen en kwaliteitseisen van Top Bakkers. De Bakkerij scoorde hoog op de onderdelen: productinformatie, etiketten en warenwettelijke benaming. Daarnaast werd er ook hoog gescoord op het gebied van voedselveiligheid op basis van microbiologisch onderzoek en certificering.

De familie van Kraaij bakt al sinds 1937 en ondertussen staat de vierde generatie klaar om de bakkerij voort te zetten. De bakkerij staat onder andere bekend om hun Steengoed desembrood, Romeinenbrood en Hollands goud, een desem vloerbrood gemaakt van tarwe uit Nederlandse bodem. Op de tweede plaats kwam Bakkerij Schreuder uit Uddel en derde werd Speciaal bakkerij Van der Grijn uit Groot-Ammers.

Themamarkt

Elk jaar organiseert Top Bakkers een bijeenkomst voor alle aangesloten ambachtelijke bakkers met als doel elkaar te ontmoeten, te inspireren en samen naar de toekomst te kijken. Dit jaar stond het Bakkersfestijn in het teken van ‘Samen sterk. Samen trots op het ambacht’. De bijeenkomst werd gehouden bij de Prodentfabriek in Amersfoort. Met Astrid Joosten als dagvoorzitter was het een dag vol dialoog, korte presentaties en proeverijen. Ook was er een themamarkt om dieper in te gaan op belangrijke onderwerpen en relevante trends.

Top Bakkers is een coöperatieve organisatie voor ambachtelijke bakkers. Met een netwerk van 60 lokale ambachtelijke bakkers.

Bron: Top Bakkers/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bakker Bart Ede opent met vernieuwend format

Formulenieuws – Anderhalf jaar na een grootscheepse verbouwing, heeft Bakker Bart-ondernemer Ronald van Kolthoorn zijn filiaal aan de Grotestraat  in Ede opnieuw verbouwd en aangepast. Belangrijke reden voor de verbouwing was het plaatsen van een extra keukenblok en het bijplaatsen van meer orderkiosken voor een snellere doorstroming in de bakkerij. Dinsdag opende de verbouwde winkel.

Lees bericht
Bakkersinitiatief circulair brood trekt volop media-aandacht

Duurzaamheid – Het circulaire brood van drie bakkers was al twee maal genomineerd voor de Innovatieprijs van de Horecava, maar afgelopen dagen was het ook nog eens volop in het nieuws. Top Bakkers, een groep van 60 zelfstandige bakkers, heeft zich immers aangesloten bij het initiatief. Afgelopen dagen besteedde het NOS Journaal er aandacht aan, Radio 1, RTLZ en Editie NL. Voedselverspilling is...

Lees berichtBakery Café Kottier wordt Trumpi Time XL

Lunchroom – Trumpi Time, de lunchroomformule van voormalig tankstationhouder Trumpi in Breda, krijgt een derde locatie. De locatie komt op de plaats waar Bakery Café Kottier is gevestigd. Vanwege de oppervlakte van de locatie gaat het een Trumpi Time XL worden.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid