Bakkerij ‘t Kraayennest Top Bakker van het jaar 2023


Winnaars van de Top Bakkers van het Jaar 2023

Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het Jaar noemen.

Harry en Henk van Kraaij namen samen met Paul van Rossum de wisseltrofee en plaquette in ontvangst. Alle collega’s van bakkerij ’t Kraayennest, de ‘Kraayen’, hebben zich afgelopen jaar ingezet om te voldoen aan de normeringen en kwaliteitseisen van Top Bakkers. De Bakkerij scoorde hoog op de onderdelen: productinformatie, etiketten en warenwettelijke benaming. Daarnaast werd er ook hoog gescoord op het gebied van voedselveiligheid op basis van microbiologisch onderzoek en certificering.

De familie van Kraaij bakt al sinds 1937 en ondertussen staat de vierde generatie klaar om de bakkerij voort te zetten. De bakkerij staat onder andere bekend om hun Steengoed desembrood, Romeinenbrood en Hollands goud, een desem vloerbrood gemaakt van tarwe uit Nederlandse bodem. Op de tweede plaats kwam Bakkerij Schreuder uit Uddel en derde werd Speciaal bakkerij Van der Grijn uit Groot-Ammers.

Themamarkt

Elk jaar organiseert Top Bakkers een bijeenkomst voor alle aangesloten ambachtelijke bakkers met als doel elkaar te ontmoeten, te inspireren en samen naar de toekomst te kijken. Dit jaar stond het Bakkersfestijn in het teken van ‘Samen sterk. Samen trots op het ambacht’. De bijeenkomst werd gehouden bij de Prodentfabriek in Amersfoort. Met Astrid Joosten als dagvoorzitter was het een dag vol dialoog, korte presentaties en proeverijen. Ook was er een themamarkt om dieper in te gaan op belangrijke onderwerpen en relevante trends.

Top Bakkers is een coöperatieve organisatie voor ambachtelijke bakkers. Met een netwerk van 60 lokale ambachtelijke bakkers.

Bron: Top Bakkers/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Top Bakkers verder als groep binnen de coöperatie

Coöperatie - Top Bakkers laat weten dat zij volgende stappen zet om alle aangesloten bakkerijen lid te maken van de Top Bakkers coöperatie. Daarmee worden de bakkerijen ook mede-eigenaar van het bedrijf. Daarnaast gaan de bedrijven die onderdeel zijn van de Top Bakkers groep meer samenwerken om gezamenlijk oplossingen te bieden voor de klanten.

Lees bericht


Bakkerij Koenen Top Bakker van het jaar 2024

Verkiezing - Bakkerij Koenen uit Westervoort is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2024. Dit werd bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij Koenen heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het Jaar noemen.

Lees bericht

Bakkerij Pandriks komt in Franse handen

Overname - Bakkerij Pandriks in Meppel komt in Franse handen. Het bedrijf wordt overgenomen door Bridor, een dochteronderneming van Le Duff Group. De overname moe een versnelling geven in het assortiment biologische producten. Pandriks blijft na de overname onder eigen merk in de markt opereren.

Lees berichtEerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid