Bakkerij Veldt ontwikkelt gezond koekje voor medewerkers


Industrie - Koekjesbakkerij Veldt heeft een gezond koekje ontwikkeld, bestemd voor medewerkers. De koek is een alternatief voor ongezonde tussendoortjes. Op 10 september presenteert directeur Kees Pater het koekje ‘Energy for All’ op het congres ‘Beter werken, langer werken’. In de nieuwe koek zit geen meel en boter verwerkt, maar voedingsstoffen waardoor je langdurige energie krijgt. De zogenaamde suikerdip, waardoor veel mensen gaan snoepen, wordt hierdoor tegengegaan. Pater kwam op het idee tijdens een contact met gezondheidsmanager Mike Lie-A-Lien tijdens een netwerkbijeenkomst van bedrijven die investeren in de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Ter plekke werd het idee voor het gezonde koekje voor de medewerkers van de bedrijven bedacht. Bakkerij Veldt wil een bijdrage leveren aan een gezonder Nederland. De bakkerij doet dat al op de eigen werkvloer met het programma Regie in eigen hand. De directie heeft de regie aan de medewerkers gegeven en dat resulteerde in een toename van de productiviteit van 25%. In 2011 heeft dat de koekjesbakkerij de titel slimste bedrijf van Nederland opgeleverd. Pater is daarnaast initiatiefnemer van het project Pay it Forward, waarbij voorlopers op het gebied van duurzame inzetbaarheid hun kennis en ervaring doorgeven aan andere bedrijven. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid