Bavaria en Houben introduceren Bavaria worstenbrood


V.l.n.r.: Bart Houben (Brein van Houben Worstenbrood), Romke Swinkels (directeur Swinkels Family Brewers Nederland) en Rob Baken (Voorzitter Voedselbank Eindhoven)

Actie – De derde maandag van januari wordt aangeduid als Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Reden voor de Brabantse familiebrouwer Bavaria de handen ineen te slaan met de Brabantse worstenbroodbakker Houben Worstenbrood en op de ‘worst day of the year’ te komen met Bavaria Worstenbrood.

Voor het brouwen van bier zijn gemoute brouwgranen nodig. Het co-product dat er van deze grondstof overblijft na het brouwen van bier, heet bierbostel. Dit granige residu wordt door worstenbroodbakker Houben nu hergebruikt in het deeg van het nieuwe Bavaria worstenbrood. Bart Houben van Houben Worstenbrood: “Bavaria worstenbrood, gebakken door Houben: Brabantser kan het niet. Door bierbostel toe te voegen aan het vertrouwde deegrecept versterkt dit de broodsmaak. Daarnaast is het vlees een tikkeltje pikanter dan een traditioneel worstenbrood. Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.”

Door en voor Brabant

De Brabantse familiebedrijven willen binnen deze samenwerking ook graag iets terugdoen voor Brabant. Vandaar dat er ook een donatie wordt gedaan aan de Voedselbank in Brabant. Rob Baken, Voorzitter Voedselbank Eindhoven: “De voedselbank kan niet bestaan zonder donaties. We zijn daarom enorm dankbaar dat deze twee bedrijven aan ons denken om de gezinnen die bij ons komen te voorzien van dit bijzondere worstenbroodje.” De ‘sixpacks’ Bavaria worstenbrood zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij Houben in Eindhoven, bij Houben-verkooplocaties en te bestellen via de Houben-webshop.

Bron: Bavaria/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

The Bar by Bavaria open op Eindhoven Airport

Luchthaven – Op Eindhoven Airport is na een verbouwing The Bar by Bavaria geopend. De verbouwing en uitbreiding van dit horecaconcept is gebeurd in samenwerking met Vermaat, Eindhoven Airport NV, PSV en Royal Swinkels Family Brewers.

Lees bericht



Studenten organiseren Colourfull Lunch voor de horeca

Actie – Studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland hebben met een lunch aandacht gevraagd voor de problemen in de horeca. Met de Colourfull Lunch wilden zij de aandacht vestigen op het werken in de horeca in het algemeen en het tekort aan personeel en de horeca-opleidingen in het bijzonder.

Lees bericht

Houben gaat samenwerken met zorgbakkerij van Hutten

Samenwerking  - Houben Worstenbrood uit Eindhoven en Hutten uit Veghel hebben de handen ineengeslagen en gaan samenwerken. Vanaf vandaag worden de worstenbroden gerold en gebakken in de zorgbakkerij van Hutten. Ook de receptuur van de bekende Brabantse worstenbroodjes is iets aangepast.

Lees bericht


Bavaria start grootse campagne voor Bavaria 0.0%

Campagne – De campagne voor Bavaria 0.0% wordt de grootste in de geschiedenis van de Brabantse bierbrouwer Swinkels Family Brewers, waartoe het biermerk behoort, en moet de consument overtuigen dat de variant amper is te onderscheiden van alcoholhoudend pils.

Lees bericht

Houben Worstenbrood maakt doorstart

Doorstart – Bart Houben, eigenaar van Houben Worstenbrood maakt bekend dat het bedrijf een doorstart heeft gemaakt. Houben maakte de herstart van zijn bedrijf in Eindhoven, na het eerdere faillissement, bekend via linkedin.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid