BBB Maastricht dag eerder van start voor fine dining


Speciaal voor geïnteresseerden van fine dining wordt een deel van de BBB Maastricht al geopend op zondag 6 oktober / Foto bij: BBB Maastricht - Guy Houben Photography

Vakbeurzen - Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat één dag eerder van start dan voorgaande jaren. Speciaal voor geïnteresseerden van fine dining wordt een deel van de beurs al geopend op zondag 6 oktober.

Op het beursgedeelte genaamd Folie Culinaire kunnen geïnteresseerden kennismaken met diensten en producten uit het hogere culinaire segment. Ook non-professionals uit de horeca welkom zijn. De reden hiervoor is de terugkomst van de Nederlandse Michelin Gids. De organisatie van de BBB wil op deze manier ook regionale bezoekers gelegenheid geven om kennis te maken met de beurs. De 69e editie van BBB Maastricht vindt plaats van zondag 6 t/m woensdag 9 oktober in MECC Maastricht.

Bezoekers van de Folie Culinaire krijgen een compleet overzicht van producten en diensten die horecaondernemingen naar een hoger niveau tillen. Meer dan 70 exposanten presenteren onder meer exclusieve wijnen, bijzondere ingrediënten en tafelgerei. Ook trappen twee – nog aan te kondigen – chefs af aan de Chef’s Table. Aansluitend vindt op zondagavond de Preview Party plaats: een exclusieve avond waarop genodigden en stakeholders proosten op de opening van de 69ste editie van BBB Maastricht. Tijdens de beurs worden op Folie Culinaire doorlopend exclusieve kookdemonstraties en tastings georganiseerd.

Bron: BBB Maastricht/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsLancering luxe Amsterdams chocolademerk MARMIR

Introductie - MARMIR Chocolate heet het nieuwe Amsterdamse chocolademerk dat woensdag is geïntroduceerd. officieel. Nederland is hiermee een luxe boutique chocolademerk van eigen bodem rijker. De chocolade is door ervaren patisserie chefs ontwikkeld van ingrediënten van hoge kwaliteit en bestemd voor de zakelijke markt, horecagelegenheden en consumenten.

Lees bericht


FSIN: ‘Horeca moet biologische producten meer omarmen’

Onderzoek - Om het gebruik van biologische producten in de horeca te vergroten is faciliterende wetgeving vanuit de overheid nodig, in combinatie met een sterk aanmoedigingsbeleid door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Daarnaast zal de horeca zelf biologische producten collectief moeten gaan omarmen. Verbinding maken is de sleutel voor succes.

Lees bericht


Lunchroom of koffiebar populairste bijbaan in horeca

Onderzoek – De horeca is een populaire sector onder jongeren om in bij te verdienen. 24% van de jongeren werkt het liefste in de horeca op de vloer als bedieningsmedewerker, achter de bar of als barista bij een lunchroom of koffiebar, tegenover 12% op de vloer in de afwas of als hulpkok. Dat blijkt uit De Bijbanen Barometer uitgevoerd door DirectResearch in opdracht...

Lees bericht

Kookmarathon levert bijna twee ton op voor kinderoncologie

Actie - Zondag 26 mei ging om 12 uur ’s middags de vijfde editie van 24H Chefs van start op Kasteel Kerckebosch in Zeist. 24 van Nederlands allerbeste chefs waaronder Nelson Tanate van De Librije, Leon Mazairac van Karel V en Joris Bijdendijk van Rijks, gaven 24 uur lang in de keuken het stokje aan elkaar door, om geld in te zamelen voor het...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid