BBB Maastricht dag eerder van start voor fine dining

Vakbeurzen - Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat één dag eerder van start dan voorgaande jaren. Speciaal voor geïnteresseerden van fine dining wordt een deel van de beurs al geopend op zondag 6 oktober.
Op het beursgedeelte genaamd Folie Culinaire kunnen geïnteresseerden kennismaken met diensten en producten uit het hogere culinaire segment. Ook non-professionals uit de horeca welkom zijn. De reden hiervoor is de terugkomst van de Nederlandse Michelin Gids. De organisatie van de BBB wil op deze manier ook regionale bezoekers gelegenheid geven om kennis te maken met de beurs. De 69e editie van BBB Maastricht vindt plaats van zondag 6 t/m woensdag 9 oktober in MECC Maastricht.
Bezoekers van de Folie Culinaire krijgen een compleet overzicht van producten en diensten die horecaondernemingen naar een hoger niveau tillen. Meer dan 70 exposanten presenteren onder meer exclusieve wijnen, bijzondere ingrediënten en tafelgerei. Ook trappen twee – nog aan te kondigen – chefs af aan de Chef’s Table. Aansluitend vindt op zondagavond de Preview Party plaats: een exclusieve avond waarop genodigden en stakeholders proosten op de opening van de 69ste editie van BBB Maastricht. Tijdens de beurs worden op Folie Culinaire doorlopend exclusieve kookdemonstraties en tastings georganiseerd.
Bron: BBB Maastricht/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Swinkels breidt Cornet-familie uit met Gold Blond (5,8%)
Introductie – Palm Breweries in België, onderdeel van de Nederlandse brouwerij Swinkels, heeft de Cornet-familie uitgebreid met Cornet Gold Blond. Het is volgens de brouwer een verfijnd blond bier met een vol karakter en een lager alcoholpercentage van 5,8%.
Lees bericht‘s-Hertogenbosch is Nederlandse horecahoofdstad
Onderzoek – Op basis van restaurantdichtheid, gastbeoordelingen en betaalbaarheid is ’s-Hertogenbosch Horeca Hoofdstad van Nederland. De Brabants stad heeft daarin de concurrentie van Maastricht en Leeuwarden in de rug. De Friese hoofdstad blijkt wel de meest voordelige stad te zijn.
Lees berichtStrijd om de CuliQuiz 2025 gaat finale in
Wedstrijd - Studenten uit de gastvrijheidssector maken zich op voor de finale van de CuliQuiz Battle, een innovatieve kenniswedstrijd die horeca onderwijs en het bedrijfsleven samenbrengt.
Lees berichtPLMA wordt grootste private labelbeurs ooit
Vakbeurzen – De Private Label Manufacturers Association (PLMA) zal van 20 tot en met 21 mei haar grootste World of Private Label International Trade Show organiseren in de RAI Amsterdam Convention Centre. De vakbeurs belooft het grootste privatlabel- event ooit te worden, met een recordaantal exposanten en evenzeer veel retailers en fabrikanten. De beurs heeft daarmee haar positie als belangrijkste ontmoetingsplaats voor de...
Lees berichtFastned en Vermaat starten meerjarige samenwerking
Tankstation - Het Europese snellaadbedrijf Fastned, en de Vermaat Groep, specialist in horecaconcepten, kondigen een meerjarige samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het neerzetten van een hoogwaardig horeca- en retailconcept bij verschillende snellaadstations van Fastned langs Europese snelwegen.
Lees berichtHorecaEvenTT blijft vaste waarde in het noorden
Vakbeurzen – De vakbeurs HorecaEvenTT in de WTC Expo in Leeuwarden werd goed bezocht. Traditioneel bezoeken altijd veel horecaondernemers van de Waddeneilanden de vakbeurs en ook die waren deze keer weer aanwezig. De beurs valt verder altijd op door de warme aankleding van de expositieruimte en de verzorgde stands.
Lees bericht