Belgische Colruyt gaat verse maaltijden bezorgen


Formulenieuws – De Belgische retailer Colruyt gaat verdere stappen zetten in foodservice en start met een zogenaamde ‘dark kitchen’. Onder de naam Rose Mary begint de discounter met een eigen maaltijdbezorgdienst. Het gaat om  een test in het bezorgen van verse en gezonde maaltijden.

De gerechten voor de maaltijdbezorgdienst worden door chef-koks samengesteld en klaargemaakt in de keuken van Colruyt Group Academy in Ukkel, zo laat het bureau Foodservice Alliance op de website weten. Het gaat om een nieuw kleinschalig foodconcept dat intern binnen Colruyt is ontwikkeld en aan moet sluiten op een ontwikkeling waarbij foodservice en retail steeds meer in elkaar schuiven, motiveert woordvoerder Hanne Popp van Colruyt de stap.

Colruyt Group ziet Rose Mary als een gezonder alternatief voor andere maaltijdbezorgdiensten en wil zich afzijdig houden van wat de meeste fastfood bedrijven als bezorgmaaltijden aanbieden. De chef-koks bij Rose Mary richten zich op gezonde en speciale maaltijden volgens 3 categorieën: twisted classics, tasty healthies en world kitchen.

Vers

Daarnaast is de versheid een belangrijk aspect van de maaltijden. Alle gerechten voor 12 uur ’s middags besteld, worden ’s avonds met een fietskoerier bezorgd. Het gebied waar de pilot loopt is door de bezorging per fiets beperkt. Colruyt benadrukt dan ook dat het vooralsnog vooral de bedoeling is om ervaring op te doen en te kijken hoe de consument op de service gaat reageren.

Cru

De Colruyt Group is met de verswinkels onder de naam Cru ook bezig met foodservice. De winkels zijn gebouwd rondom het ambacht van brood, vlees, vis en andere versafdelingen. De drie locaties zijn niet winstgevend, maar blinken uit in ambachtelijkheid en exclusiviteit. Ook bij Cru is, mede door de coronamaatregelen, gestart met bezorging in de regio Halle en Overijse.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Colruyt onderdeel Solucious neemt Belgische Valfrais over

Overname - Solucious, de foodservicespecialist van Colruyt Group, heeft het familiebedrijf Valfrais, gevestigd in Bastenaken, overgenomen. Volgens beide partijen vullen het assortiment, het klantenbestand en het werkgebied elkaar goed aan. Met overname van 100% van de aandelen zet Solucious in op verdere groei in foodservice.

Lees bericht



Colruyt oogst eerste Belgische mosselen uit eigen zeeboerderij

Buitenland - Anderhalf jaar na de start van de bouw van de eerste commerciële zeeboerderij, op zo’n 5 kilometer voor de Belgische kust, is Colruyt Group bezig met de oogst van de eerste Belgische mosselen van eigen kweek. De groep zal de komende maanden zo’n 10 à 15 ton hangcultuurmosselen bovenhalen en in de vier locaties van Cru aanbieden.

Lees bericht

Colruyt introduceert Spar For You gericht op B2B-klanten

Buitenland – De Belgische Colruyt Group introduceert ‘Spar For You’, een nieuw foodserviceconcept gericht op de B2B-klanten van de retailgroep. Het gaat om een 24/7 cateringconcept dat volgens de retailorganisatie past bij de tegenwoordige manier van consumeren binnen een bedrijf met uitdagingen, zoals flexibel werken, werken in shiften en de ‘on-the-go’ consumptie.

Lees bericht


Franse Taster start bij Urban Kitchen in Amsterdam

Bezorgkeuken – Taster, actief in tachtig landen met het bezorgen van verschillende gerechten uit diverse keukens, gaat samenwerken met Urban Kitchen en start in Amsterdam de eerste locatie. Taster start met Out Fry, het op Korea geïnspireerde merk voor gefrituurde kip, maar heeft plannen om met meer merken uit te breiden naar Apeldoorn, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid