BenBits opent nieuwe kauwgomfabriek in Nederland


Milan Dontje overhandigt de nieuwe kauwgom aan Irene Dros van de Plastic Soup Foundation / Foto bij: Yvonne Apeldoorn

Zoetwaren – Het kauwgommerk BenBits heeft woensdag haar nieuwe kauwgomfabriek in Heerhugowaard geopend. Het kauwgommerk dat in de jaren zeventig een van de eerste suikervrije kauwgoms was, keert nu in Nederland vanuit Italië terug als een natuurlijke, plasticvrije kauwgom.

In de nieuwe fabriek wordt wekelijks 300 kilo BenBits-kauwgom geproduceerd. Een BenBits-kauwgompje weegt 1,5 gram. Tijdens de opening werd er samen met genodigden en onder leiding van directeur Milan Dontje en patissier Bart de Gans, BenBits-kauwgom gemaakt in verschillende smaken. Dit in de unieke en nieuw geïntroduceerde vorm van een schildpad, het symbool van BenBits en moeder natuur. Vervolgens rolde de eerste zakjes met nieuwe kauwgom van de band die aansluitend werden overhandigd aan de Plastic Soup Foundation.

BenBits is partner van de Plastic Soup Foundation om te werken aan de gezamenlijke missie: (micro)plastic in de natuur en wateren verminderen. De kauwgom in nieuwe vorm is in twee varianten te koop bij Jumbo, Holland&Barret, SPAR en EcoMondo. Binnenkort is BenBits ook verkrijgbaar bij Stach en Crisp. Het aantal smaken wordt het komende jaar nog verder uitgebreid.

Bron: BenBits/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht


Jumbo opent Europa’s grootste mechanische verscentrum

Distributiecentrum - Deze week heeft Jumbo Supermarkten het gemechaniseerd centraal distributiecentrum (CDC) voor versproducten officieel in gebruik genomen. Hierdoor kunnen klanten van Jumbo rekenen op nog versere producten doordat deze artikelen na productie sneller in de winkel liggen.

Lees bericht


Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht



Chantal de Rijk nieuwe Commercieel Directeur SPAR

Benoeming - SPAR kondigt de komst van Chantal de Rijk aan als de nieuwe Commercieel Directeur van het bedrijf. De Rijk heeft ruime ervaring in zowel de retail als in foodservice. Zij komt per 1 juli en zal Geeske Burema opvolgen, die deze rol de afgelopen vier jaar heeft vervuld.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid