Biertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen


Met een gemiddelde prijs van 5 euro voor een 0,5l biertje in een restaurant staat Nederland op de negende plek als duurste Europese land voor een biertje

Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.

Met de meivakantie en het vakantiegeld in het vooruitzicht is FerryGoGo in een prijsvergelijking van verschillende producten gedoken. Na eerder onderzoek naar de kosten van een overtocht, en het huren van een auto op bestemming, is nu gekeken naar de prijs van een biertje (0,5l) op verschillende vakantiebestemmingen in Europa.

Prijs horeca

FerryGoGo is tot de keuze van een biertje gekomen, omdat de prijs daarvan een goede voorspeller is van de gemiddeld prijs van de horeca in een land. Voor mensen die voordelig op vakantie willen, kan dat een goede graadmeter zijn, aldus het bookingsbedrijf voor veerdiensten.

Het bedrijf heeft gekeken naar 35 Europese landen op basis van cijfers van Numbeo, een crowdsourced, wereldwijde database met genoteerde consumentenprijzen. Uit deze analyse komt onder meer naar voren dat je gemiddeld €3,87 voor een halve liter bier in een restaurant in Europa kwijt bent. Uitschieters zijn er ook, bijvoorbeeld in Noorwegen (€8,50), Zwitserland (€7,24) en Finland (€7,-). In die landen moet je flink in de buidel tasten voor een groot biertje. Maar er zijn ook goedkopere landen. Landen die wellicht minder uitnodigend zijn om naar toe op vakantie te gaan. Op basis van de gegevens komt de gemiddeld prijs van een halve liter bier in Europa uit €3,87

Spanje en Portugal

Zoals gezegd is Noorwegen het duurst en zijn Portugal en Spanje als populaire vakantiebestemmingen landen die met respectievelijk €2,50 en €2,80 voor een biertje voordelig uitpakken. Nederland staat op plek 9 van duurste landen binnen Europa. Blijf je tijdens de vakantie in Nederland dan ben je gemiddeld €5,- kwijt voor een halve liter in een restaurant. De tabel laat zien wat de gemiddelde prijs is van een biertje in de landen in Europa.

Bron: FerryGoGo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

burgerme lanceert nieuw virtueel merk YAY FRY-DAY

Formulenieuws - burgerme heeft de lancering aangekondigd van een virtuele merk: YAY FRY-DAY. Het virtuele merk is gericht op gefrituurde kip biedt de franchisenemers de kans twee merken vanuit één keuken de exploiteren, waardoor er een breder publiek kan worden bereikt. De komst van het nieuwe merk wordt gemeld door de Nationale Franchise Gids.

Lees bericht


CrowdAboutNow groeit 50% in eerste zes maanden

Financiering - Crowdfunding platform CrowdAboutNow, dat het kleinbedrijf financiert met behulp van hun klanten en fans, heeft in het eerste halfjaar van 2024 11 miljoen gefinancierd. Dit is een record voor het platform en een groei van 50% ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het financieringsplatform maandag in een bericht.

Lees bericht

Udo Delfgou nieuwe algemeen directeur KHN

Benoeming - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van de branchevereniging voor de horeca. Hij volgt in die functie Dirk Beljaarts op, die recent benoemd is in het huidige kabinet als minister van Economische Zaken. Delfgou heeft veel bestuurlijke ervaring.

Lees berichtInstock redt in 10 jaar tijd 3 miljoen kilo voedsel

Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid