Biertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
![](/images/made/uploads/Terras_horeca_(Medium)_1024_768_90.jpg)
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Met de meivakantie en het vakantiegeld in het vooruitzicht is FerryGoGo in een prijsvergelijking van verschillende producten gedoken. Na eerder onderzoek naar de kosten van een overtocht, en het huren van een auto op bestemming, is nu gekeken naar de prijs van een biertje (0,5l) op verschillende vakantiebestemmingen in Europa.
Prijs horeca
FerryGoGo is tot de keuze van een biertje gekomen, omdat de prijs daarvan een goede voorspeller is van de gemiddeld prijs van de horeca in een land. Voor mensen die voordelig op vakantie willen, kan dat een goede graadmeter zijn, aldus het bookingsbedrijf voor veerdiensten.
Het bedrijf heeft gekeken naar 35 Europese landen op basis van cijfers van Numbeo, een crowdsourced, wereldwijde database met genoteerde consumentenprijzen. Uit deze analyse komt onder meer naar voren dat je gemiddeld €3,87 voor een halve liter bier in een restaurant in Europa kwijt bent. Uitschieters zijn er ook, bijvoorbeeld in Noorwegen (€8,50), Zwitserland (€7,24) en Finland (€7,-). In die landen moet je flink in de buidel tasten voor een groot biertje. Maar er zijn ook goedkopere landen. Landen die wellicht minder uitnodigend zijn om naar toe op vakantie te gaan. Op basis van de gegevens komt de gemiddeld prijs van een halve liter bier in Europa uit €3,87
Spanje en Portugal
Zoals gezegd is Noorwegen het duurst en zijn Portugal en Spanje als populaire vakantiebestemmingen landen die met respectievelijk €2,50 en €2,80 voor een biertje voordelig uitpakken. Nederland staat op plek 9 van duurste landen binnen Europa. Blijf je tijdens de vakantie in Nederland dan ben je gemiddeld €5,- kwijt voor een halve liter in een restaurant. De tabel laat zien wat de gemiddelde prijs is van een biertje in de landen in Europa.
Bron: FerryGoGo/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
burgerme lanceert nieuw virtueel merk YAY FRY-DAY
Formulenieuws - burgerme heeft de lancering aangekondigd van een virtuele merk: YAY FRY-DAY. Het virtuele merk is gericht op gefrituurde kip biedt de franchisenemers de kans twee merken vanuit één keuken de exploiteren, waardoor er een breder publiek kan worden bereikt. De komst van het nieuwe merk wordt gemeld door de Nationale Franchise Gids.
Lees berichtCrowdAboutNow groeit 50% in eerste zes maanden
Financiering - Crowdfunding platform CrowdAboutNow, dat het kleinbedrijf financiert met behulp van hun klanten en fans, heeft in het eerste halfjaar van 2024 11 miljoen gefinancierd. Dit is een record voor het platform en een groei van 50% ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het financieringsplatform maandag in een bericht.
Lees berichtUdo Delfgou nieuwe algemeen directeur KHN
Benoeming - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van de branchevereniging voor de horeca. Hij volgt in die functie Dirk Beljaarts op, die recent benoemd is in het huidige kabinet als minister van Economische Zaken. Delfgou heeft veel bestuurlijke ervaring.
Lees berichtDe Eetgemak Groep en TotaalVERS bundelen krachten
Samenwerking – Maaltijdenproducent De Eetgemak Groep en TotaalVERS, gespecialiseerd in het leveren van een totaalpakket aan eten en drinken, bundelen hun krachten. Doel van de samenwerking is de dienstverlening naar afnemers verder verbeteren.
Lees berichtInstock redt in 10 jaar tijd 3 miljoen kilo voedsel
Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.
Lees berichtChef’s table ‘Taste of Horecava by Gault&Millau’
Vakbeurzen - In samenwerking met de culinaire gids Gault&Millau organiseert Horecava een Chef’s Table, waarbij topchefs hun vaardigheden tonen aan een select gezelschap van horecaprofessionals.
Lees bericht