‘Bijna alle horecarestricties vervallen per 26 juni’


Coronamaatregelen - Nu het aantal coronabesmettingen zodanig is gedaald en de vaccinatiegraad op een acceptabel beschermend niveau ligt, acht het kabinet het moment geschikt om vrijwel alle coronamaatregelen te schrappen. Alleen de anderhalve meter blijft overeind en in een aantal gevallen het laten testen vooraf.

De versoepelingen die gisteren door demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge werden aangekondigd gelden vanaf 26 juni. In principe mogen alle deuren dan weer open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht of mogen mensen alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs. Verder blijven de basisregels rond hygiëne en bij klachten thuis blijven van kracht.

Voor de horeca betekent de verdere versoepeling dat ondernemers weer op een redelijk normale manier kunnen werken. Zo vervallen nagenoeg alle restricties, aldus Koninklijke Horeca Nederland (KHN):

- De beperking op de openingstijden;

- Het alcoholverbod;

- Verplicht reserveren;

- Het maximaal aantal personen per ruimte;

- De beperkingen op de groepsgrootte;

- Het verbod om aan de bar/speelautomaat te zitten;

- Het verbod op schermen en ander entertainment;

- Het verbod op zelfbediening;

- De verplichting om na 18:00 uur twee shifts te hanteren;

- Mondkapjesplicht.

Volgens KHN betekent dit dat op de 1,5 meter regel, triage, placeren en bron- en contactonderzoek na, de horecasector weer terug komt in het oude normaal. KHN-voorzitter Rober Willemsen in een reactie op de versoepelingen: “Ik ben enorm blij dat vanaf 26 juni het merendeel van de coronamaatregelen en – restricties wordt losgelaten en dat ook Clubs & Nightlife bedrijven eindelijk hun deuren weer mogen openen. Desalniettemin blijft het feit dat de horeca zwaar is geraakt en dat de 1,5 meter regel een obstakel blijft voor een normale exploitatie. Daarom is het zaak dat de laatste coronamaatregelen zo snel mogelijk worden afgeschaft en dat er meer ruimte komt voor de zakelijke en toeristische markt. Zo kunnen we langzaam toewerken naar het herstel van onze prachtige horecabranche.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid