Bijna de helft horecamedewerkers ervaart werk-gerelateerde stress


Horecamedewerkers geven aan stress te hebben dat hun salaris niet hoog genoeg is om de rekeningen te kunnen voldoen / Foto bij: Quinyx

Onderzoek  – Bijna een op de twee horecamedewerkers geeft aan dat zij momenteel werk-gerelateerde stress ervaren (48 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, aanbieder van een AI-softwareoplossing voor personeelsplanning.

De werknemers konden in het onderzoek meerdere redenen geven als oorzaak van hun werk-gerelateerde stress. De stressfactor die het vaakst genoemd wordt, is dat horecamedewerkers bang zijn dat hun salaris niet hoog genoeg is om de rekening te betalen (56 procent). Op de tweede plaats wordt als oorzaak genoemd dat er een gebrek is aan flexibiliteit in werkuren (41 procent). Daarna geven de werknemers aan dat er vaak sprake is van onderbezetting (36 procent). “Dit onderzoek benadrukt het belang van het aanpakken van de stressfactoren die van invloed zijn op horecamedewerkers. Niet alleen om hun welzijn te bevorderen, maar ook om de efficiëntie en tevredenheid op de werkplek te verbeteren,” aldus Toma Pagojute, Chief Human Resources Officer bij Quinyx.

Verloop

Werk-gerelateerde stress wordt ook als reden genoemd voor eventueel verloop onder horecamedewerkers. Zo geeft in het onderzoek een op de drie medewerkers aan dat zij hebben overwogen om hun baan op te zeggen of te wisselen van baan door werk-gerelateerde stress. Een op de twee horecamedewerkers geeft aan dat hun inzet op het werk onder andere vergroot zou worden als ze minder werk-gerelateerde stress zouden ervaren. Het onderzoek is uitgevoerd onder 400 horecamedewerkers.

Bron: Quinyx/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid