‘Bijna de helft van de cafés en restaurants hield deuren dicht op 1 juni'


Bijna de helft van de horecalocaties bleef dicht op 1 juni

Analyse – Ondanks de wil bij veel horecaondernemers de deuren van de eet- en drinkgelegenheden open te zetten voor gasten, heeft toch bijna de helft van de locaties besloten nog even dicht te blijven. ING heeft dat geanalyseerd op basis van het aantal pinbetalingen. Of dat samenhing met de maandag of tweede pinksterdag, is niet duidelijk.  

Drukte in winkels en locaties wordt vaker berekend aan de hand van het aantal pintransacties. Omdat ING een groot marktaandeel heeft onder consumenten, kan de bank goed zien welke cafés en restaurants open zijn, zo laat de bank weten tegenover NOS. Volgens een econoom van de bank zag hij eind maart, dus na de lockdown, dat het aantal pinbetalingen fors daalde en er nog bij ongeveer een kwart van de horecazaken werd gepind. Waarschijnlijk ging het in die gevallen om afhalen, zo laat hij weten.

Maandag 1 juni mocht de horecasector weer beperkt open en werd bij ING ook gesignaleerd dat het aantal pinbetalingen weer opliep. Maar niet zo hard als wellicht gedacht, want het bereikte niet de maximale capaciteit. Dat kan aan de maandag hebben gelegen of aan tweede pinksterdag. Veel horecazaken zijn dan gesloten. Maar ook het feit dat sommige horecazaken zijn gevestigd op universiteitsterreinen, die nog gesloten zijn, of die geen terrasmogelijkheid hebben, zal hebben bijgedragen aan minder pintransacties.

Bij de locaties die wel waren geopend lag het aantal pinbetalingen hoog. De pinomzet zou zo’n vijf tot tien procent lager hebben gelegen dan op een normale tweede pinksterdag

Bron: NOS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Geniet & Geef-actie levert ruim halve ton op voor KiKa

Actie - De jaarlijkse actie Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, heeft meer dan een halve ton opgeleverd. De gerealiseerde €50.171 komt volledig ten goede komt aan Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en is bestemd voor vernieuwend onderzoek en verschillende activiteiten op het gebied van kinderkanker.

Lees bericht



‘Opnieuw dreun voor de horeca, ondernemers woedend’

Coronamaatregelen - De berichten die in de media verschijnen over de verplichte dagelijkse sluiting van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers. Dat laat althans de Horeca Alliantie weten. Ook Koninklijke Horeca Nederland KHN) riep vandaag in paginagrote krantenadvertenties het kabinet op de horeca niet het kind van de rekening te laten zijn bij het nemen van...

Lees bericht

Foodsector in 2021 terug op niveau, forse groei in 2022

Analyse – De omzet van de Nederlandse foodsector is dit jaar vrijwel geheel teruggeveerd tot het niveau van voor de coronapandemie. Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland (FSIN), het kennisinstituut voor de foodservicesector. Het FSIN ziet het herstel véél sneller gaan dan eerder verwacht, maar ziet wel verschillen per segmenten. Dat blijkt uit cijfers van de bedrijfstak, die vandaag worden...

Lees bericht






© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid