‘Bijna de helft van de cafés en restaurants hield deuren dicht op 1 juni'


Bijna de helft van de horecalocaties bleef dicht op 1 juni

Analyse – Ondanks de wil bij veel horecaondernemers de deuren van de eet- en drinkgelegenheden open te zetten voor gasten, heeft toch bijna de helft van de locaties besloten nog even dicht te blijven. ING heeft dat geanalyseerd op basis van het aantal pinbetalingen. Of dat samenhing met de maandag of tweede pinksterdag, is niet duidelijk.  

Drukte in winkels en locaties wordt vaker berekend aan de hand van het aantal pintransacties. Omdat ING een groot marktaandeel heeft onder consumenten, kan de bank goed zien welke cafés en restaurants open zijn, zo laat de bank weten tegenover NOS. Volgens een econoom van de bank zag hij eind maart, dus na de lockdown, dat het aantal pinbetalingen fors daalde en er nog bij ongeveer een kwart van de horecazaken werd gepind. Waarschijnlijk ging het in die gevallen om afhalen, zo laat hij weten.

Maandag 1 juni mocht de horecasector weer beperkt open en werd bij ING ook gesignaleerd dat het aantal pinbetalingen weer opliep. Maar niet zo hard als wellicht gedacht, want het bereikte niet de maximale capaciteit. Dat kan aan de maandag hebben gelegen of aan tweede pinksterdag. Veel horecazaken zijn dan gesloten. Maar ook het feit dat sommige horecazaken zijn gevestigd op universiteitsterreinen, die nog gesloten zijn, of die geen terrasmogelijkheid hebben, zal hebben bijgedragen aan minder pintransacties.

Bij de locaties die wel waren geopend lag het aantal pinbetalingen hoog. De pinomzet zou zo’n vijf tot tien procent lager hebben gelegen dan op een normale tweede pinksterdag

Bron: NOS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees bericht

‘Vriesvers vlees als alternatief voor vers, zeker in opstartfase’

Horeca - Vers is in de horeca vaak favoriet. Opstarten en opschalen van de horeca wil je als ondernemer echter het liefst doen met zo min mogelijk risico op derving. Diepvries kan dan uitkomst bieden. Wie overschakelt op vriesvers van Smart Choice zal snel de voordelen zien én de klanttevredenheid behouden, is de overtuiging van Max Maassen, accountmanager Supply Solutions...

Lees bericht‘Branches zien onduidelijkheden bij noodverordeningen’

Coronamaatregelen – De brancheorganisaties Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) luiden de noodklok omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd.

Lees bericht

Deliveroo geeft klanten mogelijkheid horeca fooi te geven

Bezorgdienst – Bezorgservice Deliveroo heeft een nieuwe maatregel genomen om lokale restaurants te steunen. Vanaf vandaag bieden zij klanten de mogelijkheid om een fooi te geven aan het restaurant waar ze hebben besteld. Deliveroo heeft daarvoor een nieuwe functie op het platform gelanceerd waarmee klanten hun rekening naar boven kunnen afronden.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid