‘Bijna de helft van de cafés en restaurants hield deuren dicht op 1 juni'


Bijna de helft van de horecalocaties bleef dicht op 1 juni

Analyse – Ondanks de wil bij veel horecaondernemers de deuren van de eet- en drinkgelegenheden open te zetten voor gasten, heeft toch bijna de helft van de locaties besloten nog even dicht te blijven. ING heeft dat geanalyseerd op basis van het aantal pinbetalingen. Of dat samenhing met de maandag of tweede pinksterdag, is niet duidelijk.  

Drukte in winkels en locaties wordt vaker berekend aan de hand van het aantal pintransacties. Omdat ING een groot marktaandeel heeft onder consumenten, kan de bank goed zien welke cafés en restaurants open zijn, zo laat de bank weten tegenover NOS. Volgens een econoom van de bank zag hij eind maart, dus na de lockdown, dat het aantal pinbetalingen fors daalde en er nog bij ongeveer een kwart van de horecazaken werd gepind. Waarschijnlijk ging het in die gevallen om afhalen, zo laat hij weten.

Maandag 1 juni mocht de horecasector weer beperkt open en werd bij ING ook gesignaleerd dat het aantal pinbetalingen weer opliep. Maar niet zo hard als wellicht gedacht, want het bereikte niet de maximale capaciteit. Dat kan aan de maandag hebben gelegen of aan tweede pinksterdag. Veel horecazaken zijn dan gesloten. Maar ook het feit dat sommige horecazaken zijn gevestigd op universiteitsterreinen, die nog gesloten zijn, of die geen terrasmogelijkheid hebben, zal hebben bijgedragen aan minder pintransacties.

Bij de locaties die wel waren geopend lag het aantal pinbetalingen hoog. De pinomzet zou zo’n vijf tot tien procent lager hebben gelegen dan op een normale tweede pinksterdag

Bron: NOS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht


Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees berichtSfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid