Bioscopen en filmtheaters toch open voor dertig mensen


Bezoekers wisten eerste Pinksterdag de weg naar de bioscopen en filmtheaters weer volop te vinden / Foto bij: Pathé bioscopen

Bioscoop – Het maximale aantal van dertig bezoekers per zaal per 1 juni voor bioscopen en filmtheaters is volgens de eigen brancheorganisatie erg voorzichtig. Het eigen opgestelde protocol voorziet in maximaal 100 bezoekers per filmzaal, maar het kabinet heeft toch anders besloten. Desalniettemin gaan de zalen gedeeltelijk weer open.

Het protocol ‘Verantwoord bioscoop- en filmtheaterbezoek’ is opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) in samenwerking met diverse andere partijen. Volgens Gulian Nolthenius, directeur NVBF biedt het protocol duidelijke handvatten voor de bioscopen en filmtheaters, de mensen die er werken en bezoekers: “De 1,5 meter regel is het uitgangspunt. Iedereen moet voldoende afstand kunnen houden in zalen, foyers en toiletten. Er mogen bij een voorstelling een beperkt aantal mensen in de zaal. Door niet allemaal tegelijk de zalen in en uit te gaan, kunnen zij contact met elkaar zoveel mogelijk vermijden.”

Verantwoord

Volgens Nolthenius nemen de hygiënemaatregelen een belangrijke plaats in en zouden veel meer mensen op een veilige en verantwoorde manier de zalen moeten kunnen bezoeken, ook zonder dat de veiligheid van de medewerkers in gevaar komt. Een aantal van dertig mensen voelt in sommige bioscoopzalen wellicht aan als een privévoorstelling, maar zoals bij zoveel andere locaties in andere sectoren ziet het kabinet toch vooral risico’s bij de wisselingen bij voorstellingen. Ook wil het kabinet het aantal bewegingen van mensen nog zoveel mogelijk tegengaan, omdat het uitgangspunt blij alle maatregelen toch nog is 'vermijd drukte’.

Oproep aan kabinet

Om die reden heeft het Kabinet op 6 mei bepaald dat er per 1 juni maximaal 30 bezoekers per zaal toegelaten mogen worden. Gulian Nolthenius is namens de NVBF van mening dat het haalbaar én uitvoerbaar is om per 1 juni maximaal 100 bezoekers toe te laten en (dus) niet te wachten tot 1 juli: “Alle bioscopen en filmtheaters zijn sinds 15 maart dicht. Honderd procent omzetderving tot 1 juni, een enorme aderlating voor de branche en een gemis voor heel veel bioscoopliefhebbers.” Hij roept het kabinet wel op nog een naar het besluit te kijken.

Dat laatste gebeurt sowieso, omdat het gehele tijdpad van verruiming een beleidsaankondiging is van het kabinet, waar het Outbreak Management Team (OMT) nog een advies over moet geven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




CBL wil stabiel kabinet dat uitdagingen gaat aanpakken

Politiek - Stabiliteit en duidelijkheid zijn de komende formatieperiode van belang. Dat benadrukt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) in reactie op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van gisteren. De branchevereniging ziet vooral de noodzaak van een stabiel kabinet om Nederland de komende jaren verder vooruit te helpen.

Lees bericht

Jimmy’s bouwt nieuwe duurzame hoofdvestging in Ridderkerk

Hoofdkantoor - Jimmy Products, de producent van Jimmy’s Popcorn, Nachos en Dips, heeft bekend gemaakt dat het een nieuwe hoofdvestiging gaat bouwen op het bedrijventerrein Dutch Fresh Port in Ridderkerk. Dit nieuwe bedrijvenpark is uitsluitend bestemd voor circulaire en duurzame agrofood-bedrijven. Jimmy’s wil hier de eigen ambities op het terrein van duurzaamheid verwezenlijken.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid