Bitburger in zee met jam- en zoetwarenfabrikant Zentis


Bierbrouwerijgroep Bitburger Braugruppe en jam- en zoetwarenfabrikant Zentis hebben de handen ineengeslagen

Samenwerking – Bierbrouwerijgroep Bitburger Braugruppe en jam- en zoetwarenfabrikant Zentis hebben de handen ineengeslagen. Hun nieuwe joint venture, V-Comp Pro, richt zich op de ontwikkeling van hoogwaardige plantaardige melkalternatieven voor de B2B-markt. Met de kennis, passie en bekendheid van beide gerenommeerde bedrijven wil V-Comp Pro natuurlijke en smaakvolle oplossingen bieden aan klanten in de verwerkende industrie.

In 2022 alleen al is de markt voor plantaardige melkalternatieven met maar liefst 13 procent gegroeid tot een indrukwekkende 552 miljoen euro, volgens een studie van GFI Europe. Bijzonder geliefd onder de plantaardige melkalternatieven is haver. Deze grondstof is dan ook de gemeenschappelijke deler binnen de samenwerking tussen de traditionele ondernemingen Bitburger Baugruppe en Zentis.

Op maat

V-Comp Pro verkoopt samenstellingen voor de eenvoudige bereiding van plantaardige melkalternatieven. Het gaat om de zogenoemde op graan gebaseerde voorproducten op basis van haver voor de B2B-markt. De firma start daarnaast met twee eigen productlijnen: Oat Pro en Oat Pro Plus. Alle samenstellingen hebben een bio-certificaat en zijn afgestemd op de eisen van de fabrikant voor de productie van smaakvolle plantaardige voedings- & drankconcepten van de komende generatie.

Symbiose

De joint venture V-Comp Pro is een gelijkwaardige samenwerking tussen Zentis en de Bitburger Braugruppe, met elk een evenredig aandeel in het nieuwe bedrijf. Karl-Heinz Johnen van Zentis, benadrukt de synergie tussen de twee bedrijven: "Bij Zentis hebben we diepgaande kennis van de internationale B2B-markt voor lepelbare en drinkbare melkproducten. Samen met de waardevolle expertise van de Bitburger Braugruppe in op haver gebaseerde producten, creëren we de perfecte symbiose." Markus Spanier van de Bitburger Braugruppe: "Plant-based producten zijn de toekomst, en samen met Zentis streven we naar optimale synergie-exploitatie. Door ons te richten op een snelgroeiende markt, willen we een exclusief productieaanbod bieden aan onze B2B-klanten en een duurzaam succes in dit veelbelovende segment verzekeren."

Bron: Zentis/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid