Bluezone zegt het coronavirus in restaurants te doden


Technologie – Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar testen tonen het aan, een gepatenteerde technologie van Middleby Corporation zou de lucht van binnenruimte tot bijna 100% zuiveren van virussen, waaronder ook corona. De ontwikkelaar van het filterloze luchtzuiveringssysteem, dat is ontwikkeld voor het Amerikaanse leger, zou 99,9995% van alle virussen en andere verontreinigingen binnenshuis vernietigen.

Middleby Corporation heeft een exclusieve licentie gesloten met Bluezone over de techniek. In de Benelux is Middleby vertegenwoordigd Levens Middleby. Joris Levens van Levens Middleby zegt over de nieuwe technologie: “Bluezone stelt ons in staat restaurants veiliger te maken door een bewezen technologie aan te bieden die beter presteert dan de meeste systemen die momenteel op de markt zijn. Onze klanten hebben nu toegang tot de meest innovatieve en geavanceerde luchtzuiveringstechnologie die er is ”.

Virusvrij

Als de technologie waarmaakt wat het belooft, betekent dit dat horeca- en eetgelegenheden virusvrij gemaakt kunnen worden. Het systeem, dat geen filter nodig heeft, heeft in testen bewezen infectieuze luchtverontreinigingen te vernietigen. Dit wordt beschouwd als een van de drie meest voorkomende manieren waarop het coronavirus wordt verspreid, zo laat het bedrijf weten.

Bluezone zou nu wel eens aanleiding kunnen zijn om de binnenruimten van eetgelegenheden veiliger te maken en horecagelegenheden weer gelegenheid te geven de deuren te openen.

Levens verwacht nog dit jaar te kunnen beginnen met het virusvrij maken van restaurants.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid