Boerschappen gaat 40.000 kg ‘verzopen’ Limburgse kersen redden


Boerschappen gaat samen met de boerenclubs ZLTO en LLTB de morellen kersen van Susanne Görtz redden door er sap van te maken

Voedselverspilling - Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen, ZLTO en De Fruitboerderij uit Baarlo gaan 40 duizend kilo beschadigde morellen kersen verwerken tot 100% puur sap. De actie volgt op de heftige regenval en overstromingen van vorige week in Limburg. Nederlanders kunnen nu Limburgers in nood een handje helpen door per direct 100% puur kersensap te bestellen.

Afgelopen week viel er een extreme hoeveelheid regen in Nederland, België en Duitsland met grote overstromingen tot gevolg. Hierdoor namen de kersen van de Familie Görtz uit het Limburgse Baarlo zoveel regenwater op dat deze in korte tijd kunnen barsten. En dit terwijl de kersen bijna klaar waren om te oogsten. Normaal gesproken worden de morellen op siroop gezet en moeten erdaarom  perfect uitzien. Omdat de kersen nu beschadigd zijn, kan kersenteler Susanne Görtz ze niet meer kwijt.

40 duizend kilo kersen

Ook voor directe consumptie zijn de kersen lastig te verkopen, omdat de kersen dubbel zo zuur zijn, als gevolg van de snelle wateropname. In de 60 hectare tellende boomgaard is nog slechts 10 procent van de kersen te gebruiken. Na een hartenkreet van Susanne Görtz zoekt maaltijdboxenbedrijf Boerschappen samen met boerenclubs ZLTO en LLTB  een goede bestemming voor deze 40 duizend kilo morellen kersen.

Morellensap

Boerschappen laat de 40.000 kilo morellen kersen persen tot 100% puur morellensap. Dit jaar dubbel zo zuur, vanwege de natuurlijke smaak van de morellen en het schrijnende verhaal uit Limburg. Maar vooral ook super gezond. Het sap kan worden thuisbezorgd of worden opgehaald bij één van de 30 Pick Up Points door heel Nederland. Uitlevering is voorzien dit najaar.

Bron: Boerschappen/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFoodboxen en versbereide maaltijden bij Landal GreenParks

Leisure - Landal GreenParks heeft een assortiment foodboxen en versbereide maaltijden ontwikkeld, die gasten kunnen bestellen voor in de bungalow. Met dit nieuwe initiatief kunnen gasten genieten van verschillende eet- en drinkmomenten in en om de bungalow. Ook zijn er boxen om zelf producten te maken in de bungalow.

Lees bericht

Telers en horeca proberen samen aspergeseizoen te redden

Coronacrisis – Aspergetelers vrezen dat nu de horeca is gesloten het seizoen verloren gaat. Met een gezamenlijk initiatief tussen horecabedrijven en telers willen zij kijken of zij het seizoen en de omzet nog kunnen redden. Met de lancering aspergesvandeteler.nl proberen zij te voorkomen dat de oogst verloren gaat.

Lees bericht

Boerschappen opent drive thru in Breda

Drive Thru – Boerschappen, Home Made Chefs en Tasty Lemon hebben een drive thru georganiseerd met verschillende foodtrucks op het parkeerterrein van STRND in Breda. Bezoekers kunnen vanuit de auto hun producten en gerechten bij de verschillende partijen bestellen en vervolgens meenemen, of in de auto opeten.

Lees bericht


Lekkerland zet fors in op gezond en duurzaamheid

Beurzen – Lekkerland wil meer inspelen op de gezondheid van de on-the-go-reiziger en ook meer aandacht schenken aan duurzaamheid. De groothandel uit Son is daarvoor een samenwerking gestart met Boerschappen en Soupalicious. Op de aanstaande TankstationVakbeurs op woensdag 6 en donderdag 7 november in Houten laat Lekkerland de mogelijkheden zien waarmee het bedrijf wil inspelen op de consumentenbehoefte naar duurzaamheid en gezond eten....

Lees bericht

Limburg lanceert ‘powervlaai’

Regionaal – Op de Dag van de Vlaai, donderdag 25 oktober, werd in Maastricht de kiwibesvlaai geïntroduceerd. Deze ‘powervlaai’ met de kiwibes van Zuid-Limburgse bodem, zit volgens de bedenkers vol met stoffen die een positief effect hebben op de gezondheid. Zo is het vitamine C-gehalte van de kiwibes wel 50 keer zo groot als dat van een appel, en bevat de kiwibes...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid