BP Westervoort opent kwaliteitsshop ’t Ambacht Café


Petrol – Sfeervol en gezelligheid dat moest de tankstationlocatie van onderneemster Danièle Ebben-Tiedink uitstralen. Voor BP-tankstation ‘Het Ambacht’ in Westervoort koos zij voor een geheel eigen shopconcept ’t Ambacht Café met veel lokale leveranciers in een ambiance waar mensen worden verrast en graag verblijven.

Danièle wilde vooral geen standaard tankstation, maar iets bijzonders en sfeervols. Vandaar dat zij bij diverse locaties is gaan kijken. De ervaringen van die bezoeken zijn vertaald in ’t Ambacht Café. Horeca-adviseur Willem Devilee heeft haar bij die uitwerking en bij de verdere opstart bijgestaan en geholpen. Kwaliteit is een belangrijk kernpunt bij ’t Ambacht Café. “Maar wel betaalbare kwaliteit”, voegt Danièle daaraan toe. Haar tankstation ligt aan de rand van Westervoort, gedeeltelijk omgeven door een industrieterrein. “Ondanks dat er in de nabije omgeving diverse fastfoodketens zijn, denken wij dat er ruimte is voor ons concept omdat we onderscheidend zijn. Onder meer door het aanbieden van zoveel mogelijk lokale producten. Zo hebben we Koffie van Fred, hier uit onze gemeente, de kaas komt van de kaasboerderij en mozzarella van de buffelboerderij uit de buurt. Ook het vlees komt bij een ambachtelijke slager uit de regio.”

Uitvoerige menukaart

Nu al favoriet is het ‘broodje Ambacht’ dat is gemaakt met ambachtelijke kip en een heerlijke zelfgemaakte saus. Sowieso wordt er nog veel getest. Danièle: “We moeten echt de komende tijd kijken wat loopt en wat niet. We hebben nu een uitvoerige menukaart. Dat doen we bewust, maar als sommige producten niet lopen heeft het weinig zin om die er op te laten staan.”

Testen

Hoe belangrijk het testen is, laat ook het afgelopen weekend zien. Danièle: “We gingen als proef open en de verwachtingen qua bezoek waren niet hooggespannen. Zelfs Willem Devilee zei dat deze tankstationlocatie het toch vooral van de doordeweekse omzetten moest hebben. Maar niets is minder waar: het was afgelopen weekend tijdens de proefopening hartstikke druk met mensen die uit het dorp toch even een broodje of iets lekkers kwamen halen.”

Ambachtelijke friet

Naast verse belegde broodjes, zijn er ook diverse snacks verkrijgbaar en wordt er friet aangeboden. Danièle: “Maar ook daar brengen we dan wel friet met een ambachtelijke uitstraling. We zien nu al dat er ook ’s avonds vaker een frietje wordt gegeten, maar mensen moeten het natuurlijk wel weten.” De producten worden nog niet bezorgd. “Eerst even kijken hoe de medewerkers deze stap naar bakerywerkzaamheden ervaren, want dat is wel een verschil met het oude werken binnen het tankstation. Op termijn wil ik wel naar bezorging kijken, als daar behoefte aan is”, aldus de onderneemster.

(In de aankomende uitgave meer over ’t Ambacht Café van BP Westervoort. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Lees bericht


Eerste Nederlandse Circle K opent bij station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Deze nu nog in de TotalEnergies-uitstraling staande shop wordt de komende tijd binnen een week verbouwd en is dan eind maart toegankelijk als Circle K voor de reiziger. Na Bijleveld volgen voor 1 mei 2024 de...

Lees bericht

‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht

SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht


Eerste drie Nederlandse Circle K-locaties zijn bepaald

Tankstation - Onlangs werd de eerste volledige hernieuwde shop van Circle K in Duitsland geopend. De locatie in Berlijn vormde het startschot voor de ombouw van de bijna 1200 vestigingen in Duitsland en zo’n 400 locaties in Nederland. Cirkel K Nederland laat weten dat de eerste drie TotalEnergies locaties in Nederland die voorzien worden van het Cirkel K- shopconcept inmiddels zijn...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid