Carrefour opent nieuwe miniwinkel Carrefour BuyBye


Carrefour opent woensdag in het Belgische Zaventem een nieuw shopconcept onder de naam Carrefour BuyBye / Foto bij: Carrefour

Buitenland – Carrefour opent woensdag in het Belgische Zaventem een nieuw shopconcept onder de naam Carrefour BuyBye. In deze kleine winkel van 18 m2, die hoofdzakelijk voorzien is van koelautomaten, kunnen klanten vooral terecht voor last-minute boodschappen.

De eerste miniwinkel van de nieuwe formule opent op het hoofdkantoor van de retailer zelf. In de winkel is een aanbod te vinden vooral gericht op de lunch, maar ook snacks, fruit en koude dranken zijn te koop. Om de producten te kunnen kopen moeten mensen eerst een app downloaden en aangeven op welke manier zij de boodschappen willen afrekenen. Diverse camera’s in de shop registeren welke artikelen door de klanten worden meegenomen. Na vertrek kunnen deze dan worden afgerekend.

Carrefour ziet het nieuwe shopconcept als een aanvulling op andere formats van het retailbedrijf en denkt bij Carrefour BuyBye vooral aan bedrijfsomgevingen.

Reckon.ai

De toegepaste techniek bij het registreren van de producten bij Carrefour BuyBye is gedaan in samenwerking met de Portugese startup Reckon.ai, een bedrijf gespecialiseerd in AI-uitgeruste shopmodules.

Flash 10/10

Het is niet voor het eerst dat Carrefour komt met een convenienceconcept. In 2021 opende Carrefour aan de Avenue Parmentier in Parijs een autonome winkel onder de formulenaam Flash 10/10 (‘10 seconden om te winkelen en 10 seconden om te betalen en de winkel te verlaten’, red.). Deze buurtwinkel werd ontwikkeld in samenwerking met de Californische start-up AiFi, maar deze winkel had wel medewerkers voor de bevoorrading en om assistentie te verlenen aan de klanten. Carrefour Flash werd ruim een ​​jaar lang getest op het Parijse hoofdkantoor van Carrefour in Massy.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBelgische editie van ‘Nederlandse Week Zonder Vlees’ van start

Actie - Stichting Nationale Week Zonder Vlees van Isabel Boerdam start  maandag de eerste ‘Week Zonder Vlees-campagne’ in België.  België is het eerste land waar de in Nederland campagne naartoe gaat als onderdeel van haar Europese uitrol. Gesteund door de Europese Unie gaat de Week Zonder Vlees de komende jaren naar Denemarken (2024), Duitsland (2024), Spanje (2025) en Oostenrijk (2026). De ambitie is om...

Lees bericht

Carrefour opent caféconcept met maaltijdoplossingen

Formulenieuws – De Belgische supermarktketen Carrefour heeft deze week een nieuw concept geopend in de Carrefour Market in Belle-Île: Carrefour Café. In deze ruimte van 85 vierkante meter vindt de bezoeker een ruime keuze aan maaltijdoplossingen voor elk moment van de dag. Carrefour wil op die manier inspelen op de groeiende vraag naar maaltijden om buitenshuis te nuttigen. Een groot deel...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid