Casual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie


De counter in de Utrechtse locatie van Vegitalian

Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.

Voor 2023 wordt gekeken naar locaties (gemiddeld 300 m2) in grote steden, zowel in binnen- als buitenland. Amsterdam krijgt begin september de eerste Vegitalian op de Bilderdijkstraat. ‘Vegitalian is een gamechanger, die met haar expansieplannen de transitie naar plantaardig eten wil stimuleren.

Vegitalian komt uit de keuken van horecaondernemers Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. Hun filosofie is dat betaalbaar lekker eten, creativiteit en gastheerschap hand in hand gaan met duurzaamheid en gezondheid. Zij zijn al jaren succesvol met concepten als The Streetfood Club, Carmel Market, Ruby Rose en Bar Cava. In 2020 ontwikkelden ze Vegitalian, een op de Italiaanse keuken geïnspireerd casual dining concept met een volledig vegetarisch en grotendeels veganistisch menu. De eerste vestiging in de Utrechtse Schoutenstraat was populair onder een jong publiek tussen 20 en 45 jaar. In 2022 opende een Vegitalian pizzabar in de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Totaalconcept

Medeoprichter Joep van den Bersselaar over het commerciële succes van Vegitalian: “We zijn een totaalconcept: Vegitalian is er waar en wanneer je maar wilt. We hebben ontbijt, lunch, patisserie, take-away en delivery. Bedrijven die vega(n) catering willen, kunnen ook bij ons terecht. We willen het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken om vega(n) te eten.” De eigenaren hebben een missie met Vegitalian. ‘Conscious without concessions’. Van den Bersselaar: “We willen een positieve impact maken op de planeet, mensen en dierenwelzijn. Onze ambitie is groter dan de stad Utrecht, en zelfs groter dan Nederland. Wij willen een bijdrage leveren door het maken van bewuste keuzes aantrekkelijk te maken voor een groter publiek.”

V-SQUARE

Investeringsclub V-SQUARE omschrijft zichzelf als de groeimotor voor op plantaardige leest geschoeide restaurants en maaltijdbezorgers. De missie is de eiwittransitie te versnellen door gezond en duurzaam voedsel overal bereikbaar te maken. Tegelijkertijd wil V-SQUARE met gezellig en lekker plantaardig eten zoveel mogelijk mensen verleiden hun eetgewoontes te veranderen. De groep ondernemers beschikt over diepgaande kennis van de markt en ervaring met hospitality, management, formulehoreca en internationale groei. Het bestaat uit ervaren ondernemers Felix Hillen (The Student Hotel/The Social Hub), Lucas Rijckmans, Markus Konings (conceptontwikkelingsbureau Sandenburg-DST) en Arjan Witteveen. V-SQUARE heeft Vegitalian geselecteerd zodat het horecaconcept de komende jaren kan doorgroeien tot een scale-up foodbrand met tientallen vestigingen in Europa. Volgens Markus Konings zit Vegitalian helemaal op de trend en de tijdsgeest om de revolutie van plantaardig eten te versnellen.

Bron: Sandenburg-DST/@FoodClicks

Medewerkers aan de slag Foto's: Michiel Ton
Het team achter Vegitalian (v.l.n.r.): Wichert van Rijn, Arjan Witteveen, Felix Hillen (gehurkt), Joep van den Bersselaar (gehurkt), Sippien Baarsma (door de knieën), Lucas Rijckmans (fles in handen) en Markus Konings (glas in handen)

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING voorspelt uitdagend jaar voor de horeca

Analyse – Ondanks een laag consumentenvertrouwen, maakt de horeca een goede start in 2023. Consumenten gaven in het eerste kwartaal maar liefst 7% meer uit dan een jaar geleden. Maar voor heel 2023 verwacht ING Research toch problemen en voorziet de bank een uitdagend jaar.

Lees bericht


Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag

Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.

Lees bericht

Klimaat positief eetconcept Natoo opent op Rotterdam CS

Formulenieuws – Formuleorganisatie Lagardère Travel Retail opent op een drietal NS-stations een nieuw klimaat positief foodconcept genaamd Natoo. Dit internationale foodconcept gericht op gezonde voeding opent eerst op Rotterdam CS en daarna op Den Haag CS en Leiden CS. Natoo wordt bestempeld als klimaat positieve fast-casual eetgelegenheid.

Lees bericht

Appèl nieuwe cateraar van Technische Universiteit Delft

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties en de op het terrein aanwezige foodtrucks. Ook de banqueting gaat Appèl verzorgen. Bij de aanbesteding stonden een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal.

Lees bericht


Het Laatste Tafeltje nu als Do It Yourself (DIY) platform

Techniek - Sinds 2017 brengt Het Laatste Tafeltje horecazaken en gasten bij elkaar. Het platform telt ruim 100.000 gebruikers en zorgt hiermee voor extra gasten op de minder drukke dagen en specifieke tijden. Nu introduceert Het Laatste Tafeltje een Do It Yourself (DIY)  horeca marketingconcept waarbij algehele vrijheid en gebruiksgemak voor zakelijke klanten centraal staan.

Lees bericht

Weelderig kleurrijk jaren ’70 design bij La Nostra Gigi

Horecaconcept – Pesca, Skylounge Ventuno, MaMa Kelly, het zijn stuk horecaconcepten waar naast goed eten het interieur een belangrijke rol speelt. Zo ook bij La Nostra Gigi aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Een nieuw horecaconcept dat veel ruimte biedt voor Italiaans shared dining en een borrel; een weelderig en kleurrijke trattoria, cocktailbar en lounge in één.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid