Catering wordt vooral operationeel benaderd'


Onderzoek - Catering wordt door een meerderheid van de organisaties nog altijd gezien als kostenpost, waarop verder kan worden bezuinigd. Deze ‘houding’ zorgt ervoor dat de insteek van het bedrijfsrestaurant vaak traditioneel is, single purpose en dus alleen om te lunchen. Dat terwijl medewerkers vanwege het flexwerken behoefte hebben aan multifunctionele ruimten. Het Nationaal Catering Onderzoek van onderzoeksbureau Foodstep en aanvullend onderzoek van consultant Rien de Koning en de Universiteit van Maastricht toont aan dat, als het gaat om catering, organisaties er in meerderheid vooral operationeel in staan. “Als medewerkers voor hun lunch maar ergens terecht kunnen, als het maar geregeld is, dan vindt men het allang goed”, stelt De Koning. En daarbij wordt catering vaak gezien als een kostenpost, waar van jaar tot jaar wel weer verder op kan worden bezuinigd. “En dit geldt vaak niet alleen voor het bedrijfsrestaurant, maar voor alle facilitaire voorzieningen. Hoe dat kan? Onder meer ook omdat facility management in het merendeel van de tijd - behalve bij verhuizingen, fusies en andere grote trendbreuken in het bestaan van de organisatie - niet op de agenda van de directie staat”, zegt De Koning. Lees meer over het Nationaal Catering Onderzoek van Foodstep en de aanvullende analyse van Rien de Koning in de nieuwste editie van @FoodClicks, die dit weekend is verschenen. Gratis abonnement aanvragen kan hier. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid