CBS: kwartaalomzet horeca groeit voor zesde jaar op rij


Marktcijfers – De omzetgroei in de horeca nam vorig jaar toe met 6,9 procent. Ook in het vierde kwartaal 2018 steeg de omzet, volgens cijfers van het CBS. Al bijna zes jaar neemt de omzet van de horeca ieder kwartaal toe. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek steeg de omzet in het vierde kwartaal 2018 met 1,8 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Het volume, het aantal consumpties en/of overnachtingen, steeg met 1,7 procent. De omzet van logiesverstrekking met 1,9 procent. Volgens het bureau hebben de eet- en drinkgelegenheden, waaronder restaurants, fastfoodrestaurants, kantines, catering en cafés, in het vierde kwartaal 1,7 procent meer omgezet dan een kwartaal eerder. Het aantal verkochte consumpties steeg daar met 1,4 procent. Catering Met een stijging van 3,2 procent nam de omzet van fastfoodrestaurants het sterkst toe. Ook cafés, restaurants en kantines en cateraars hebben meer omgezet dan een kwartaal eerder. Kantines en cateraars verkochten echter wel 0,8 procent minder consumpties. Dit was de eerste volumedaling sinds een jaar. Bron: CBS/@FoodClicks Marktcijfers – De omzetgroei in de horeca nam vorig jaar toe met 6,9 procent. Ook in het vierde kwartaal 2018 steeg de omzet, volgens cijfers van het CBS. Al bijna zes jaar neemt de omzet van de horeca ieder kwartaal toe. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek steeg de omzet in het vierde kwartaal 2018 met 1,8 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Het volume, het aantal consumpties en/of overnachtingen, steeg met 1,7 procent. De omzet van logiesverstrekking met 1,9 procent. Volgens het bureau hebben de eet- en drinkgelegenheden, waaronder restaurants, fastfoodrestaurants, kantines, catering en cafés, in het vierde kwartaal 1,7 procent meer omgezet dan een kwartaal eerder. Het aantal verkochte consumpties steeg daar met 1,4 procent. Catering Met een stijging van 3,2 procent nam de omzet van fastfoodrestaurants het sterkst toe. Ook cafés, restaurants en kantines en cateraars hebben meer omgezet dan een kwartaal eerder. Kantines en cateraars verkochten echter wel 0,8 procent minder consumpties. Dit was de eerste volumedaling sinds een jaar. Bron: CBS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet horeca mogelijk tien procent hoger dan in 2019

Analyse - Rien de Koning van More2market heeft drie scenario’s opgesteld van te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. De scenario’s zijn gebaseerd op de cijfers van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en het CBS. De drie scenario’s laten in alle drie de gevallen een positief beeld zien.

Lees bericht



Kick-off Week van de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam

Actieweek - Na een succesvolle editie vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Week van de horeca georganiseerd. De week, die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden, staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders – en studenten binnen de horeca. De week wordt afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september...

Lees bericht

Baro, bohemien kustplaats aan de Amsterdamse gracht

Horeca - Openluchtrestaurant Baro brengt de bohemien flair van badplaatsen op Ibiza en de energie van Tulum aan de Postjesweg in Amsterdam West. Met kleurrijk streetfood en verfrissende tequilacocktails serveert Baro zorgeloze vakantiedagen. Donderdag ging de locatie open.

Lees bericht


CBS ziet forse groei horeca in eerste kwartaal 2022

Analyse - De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2022 met 9,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat komt vooral door versoepeling van de coronamaatregelen. Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar lag de horecaomzet 92,2 procent hoger, maar ook dat werd veroorzaakt door een strenge lockdown in het eerste kwartaal 2021. De cijfers zijn afkomstig van het...

Lees bericht




© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid