Center Parcs opent twee parken met ‘Kiwa-coronakeurmerk’
Leisureparken – Center Parcs heropent op 20 mei de parken Het Meerdal in Limburg en Sandur in Drenthe. Beide parken zijn voorzien van een nieuw keurmerk van certificeringsbedrijf Kiwa. Bedrijven die dit keurmerk voeren zijn getoetst op de maatregelen die ze hebben genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Na de opening van de twee parken volgen de andere parken op 29 mei. De locaties van Center Parc zijn dan meer dan negen weken gesloten geweest als gevolg van de beperkende maatregelen. De opening houdt in dat horeca- en cateringbedrijf Albron als exploitant ook de horeca-activiteiten weer kan opstarten. In eerste instantie gaat het om de parkwinkels met levensmiddelen en non-food, maar na 1 juni mogelijk ook de restaurants volgens de richtlijnen van het RIVM.
Garantie
De opening van de parken kan weer omdat de maatregelen ter voorkoming van het coronavirus zijn versoepeld. Om gasten te overtuigen dat er door bedrijven voldoende maatregelen zijn genomen om de veiligheid te kunnen garanderen heeft Kiwa een speciaal coronakeurmerk ontwikkeld. Locaties die voldoen aan de veiligheidseisen ontvangen het keurmerk. De twee Center Parcs zijn de eerste locaties die het keurmerk ontvangen. Later volgen ook de andere locaties van Center Parcs.
Looproutes
Bij Center Parcs is niet alleen gekeken naar de anderhalvemeter afstand die overal gehanteerd moet worden, maar is ook gekeken naar andere procedurele en logistieke zaken. Zo is het personeel getraind en zijn allerhande maatregelen genomen op het gebied van desinfectie en hygiëne. Tevens zijn er speciale looproutes aangebracht en is alles zoveel mogelijk digitaal ingericht bij de check in en check out.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees bericht