Cheeseburger het meest besteld bij Uber Eats


Analyse – De Cheeseburger en het Big Mac Menu zijn de meest populaire bestellingen bij bezorgdienst Uber Eats. Dat blijkt uit een analyse die de bezorgdienst heeft gemaakt voor International Burger Day.

Niet vreemd dat vandaag op 28 mei wanneer International Burger Day wordt gevierd veel bedrijven en organisaties met lijstjes en nieuws komen over de (ham)burger. De burger is ook op vrijwel elke menukaart terug te vinden van eenvoudig tot culinair. Om de International Burger Day te vieren heeft ook Uber Eats een analyse gemaakt vanuit hun data over dit gerecht.

De hamburger wordt wereldwijd gegeten en gewaardeerd, maar met zijn aardappels (frietjes), vlees(vervanger) en groente is het eigenlijk een echt Hollandse maaltijd, geeft bezorgservice Uber Eats aan. In Nederland is de klassieke cheeseburger het populairst bij bestellingen volgens de verzamelde bezorgdata. Deze werd het meest besteld bij alle verschillende aangesloten restaurants. Tegelijkertijd ziet de bezorgdienst een sterke trend richting vegetarisch en komt de veggieburger vaker voor op het menu. De Veggie Delight van de McDonald’s is de meest bestelde burger in deze categorie. Uber Eats doet samen met Thuisbezorgd alle bestellingen voor de McDonald’s-vestigingen.

Populair

Dat de burgers van McDonald's populair zijn, blijkt ook uit de meest bestelde gerechten via de Uber Eats app. Na de cheeseburger als nummer 1 hamburger in Nederland staat het Big Mac Menu op de tweede plaats als meeste bestelde gerecht. In België neemt het Big Mac Menu zelfs de eerste plaats in.

Voor wie eens een keer iets anders wil proberen heeft Uber Eats op International Burger Day een aantal populaire suggesties:

The Butcher: The Daddy

Cannibale Royale: Le Cannibale Royale

Thrill Grill: OMG Truffle Thriller

TGI Fridays: Monster Burger

Geflipt Burgers: Blauw

Bron: Uber Eats/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHouten lepeltje McFlurry bespaart jaarlijks 70.000 kilo plastic

Formulenieuws – McDonald’s houdt op met het plastic lepeltje voor de McFlurry en stapt over op hout en bespaart daarmee 70.000 kilo plastic. Omdat ook het andere bestek wordt vervangen komt daar nog eens 37.000 kilo bij. De totale omschakeling van het bestek zorgt er voor dat de restaurantketen jaarlijks 102.000 kilo plastic minder in omloop brengt.

Lees bericht


Sodexo en Uber Eats sluiten deal maaltijdbezorging thuiswerkenden

Overeenkomst - Sodexo en Uber Eats hebben een wereldwijde overeenkomst gesloten dat de bezorgdienst zeven dagen per week maaltijden gaat bezorgen aan houders van een Sodexo-restaurantpas.  De nieuwe dienst is volgens Sodexo een logisch gevolg van het werken op afstand en vormt een aanvulling op het huidige online bestel- en betalingsaanbod met de Pass Restaurant-kaart.

Lees berichtNederland strijdtoneel van allerlei snelle bezorgdiensten

Bezorgdiensten - In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht rijden sinds een aantal weken fietskoeriers rond van bezorgdienst Gorillas. Deze Berlijnse start-up bezorgt boodschappen vanuit zogenaamde 'dark stores'. Maar Gorillas krijgt de komende tijd concurrentie van nog vijf andere bezorgdiensten.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid