Coca-Cola gestart met innovatieve KeelClip verpakking


Introductie - Vanaf deze week zijn de 250ml multipacks blik van de merken Coca-Cola, Fanta, Sprite en Fernandes verkrijgbaar in een nieuwe kartonnen KeelClip-verpakking. Met deze stap bespaart Coca-Cola in Nederland jaarlijks 350.000 kilo nieuw plastic.

De minimalistische kartonnen verpakking is 100% recyclebaar en heeft het FSC-mix® keurmerk, het keurmerk voor karton van verantwoorde herkomst. De nieuwe omverpakking bepaart nu niet alleen de plastic krimpfolie, maar beperkt ook het kartongebruik tot een minimum. Voordeel van de verpakking is tevens dat de blikjes volledig zichtbaar zijn. De lijn is inmiddels in volle productie.

Coca-Cola zet deze verpakkingsstap samen met Graphic Packaging International, die de KeelClip™ technologie heeft ontwikkeld. De verpakking heeft inmiddels verschillende verpakkings- en designprijzen gewonnen, waaronder de European Carton Excellence Awards 2020 en de 'Runner-up' NL Packaging Awards 20202.

Duurzaamheidsplan

De introductie van KeelClip is onderdeel van een bredere strategie vanuit het duurzaamheidsactieplan This Is Forward. Eerder kondigde Coca-Cola in Nederland een volledige overstap aan op flessen gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. In oktober zijn alle kleine plastic flesjes overgegaan, gevolgd door alle grote plastic flessen in 2021. Jaarlijks bespaart Coca-Cola in Nederland hiermee ruim 10.000 ton nieuw ‘virgin’ plastic.

Bron: Coca-Cola/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe Coca-Cola Creations in het teken van K-pop

Introductie – Coca-Cola introduceert de eerste Coca-Cola Creations van 2024: Coca-Cola K-Wave Zero Sugar. De limited edition variant is geïnspireerd op K-pop, een subcultuur uit Zuid-Korea dat inmiddels wereldwijd ongekend populair is door de Koreaanse popmuziek, films, beauty- en fashiontrends. 

Lees bericht


Coca-Cola fabriek in Nederland CO₂-neutraal gecertificeerd  

Industrie – De fabriek in Dongen van Coca-Cola Europacific Partners is CO₂-neutraal gecertificeerd volgens de internationale PAS2060 norm. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Eén van de onderdelen voor het behalen van het certificaat is het reductieplan, met als grootste impact de overgang van gas naar volledige elektrificatie.

Lees bericht


Coca-Cola introduceert smaakvariant in co-creatie met AI

Introductie – Coca-Cola lanceert woensdag wereldwijd Coca-Cola 3000, een limited-edition smaakvariant van Coca-Cola Zero Sugar binnen het Coke Creations platform. Coca-Cola 3000 Zero Sugar is de eerste smaak, die mede door menselijke als kunstmatige intelligentie (AI) is gecreëerd.

Lees bericht


Jeroen van Vliet nieuwe country director CCEP Nederland

Personalia - Jeroen van Vliet is vanaf 1 maart 2023 de nieuwe country director Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) Nederland. Hij volgt Jaap Wassink op, die binnen de organisatie de internationale stap maakt naar de rol van group VP sales execution & route to market voor CCEP.  

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid