Coca-Cola stapt volledig over op elektrische bedrijfsauto’s


De transitie naar volledig elektrische bedrijfswagens moet voor 2026 zijn afgerond

Duurzaamheid - Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) meldt dat het frisdrankbedrijf volledig overstapt op elektrische voertuigen voor alle bedrijfsauto’s. De transitie moet voor einde van 2026 zijn afgerond vooruitlopend op het wereldwijde EV100 initiatief.

Het EV100 is een initiatief dat bedrijven samenbrengt die zich inzetten om de overgang naar elektrische voertuigen te versnellen en elektrisch vervoer tegen 2030 tot de nieuwe norm te maken. Begin 2021 kondigde Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) zich te hebben aangesloten bij EV100.In Nederland wil CCEP die transitie uiterlijk eind 2026 hebben afgerond.

Deze stap volgt op de aankondiging van de klimaatstrategie van CCEP, inclusief de ambitie om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn en om de broeikasgasemissies in de hele waardeketen tegen 2030 met 30% te verminderen (versus 2019), zo laat Coca-Cola weten in een toelichting. In Nederland gaat het in totaal om 300 auto’s die overgaan naar een elektrische variant. CCEP zal medewerkers op weg helpen om op elektrische voertuigen thuis, op het werk en onderweg gemakkelijk op te laden. Eerder maakte de fabriek in Dongen al de overstap naar elektrische heftrucks. En begin vorig jaar kondigde het bedrijf aan dat alle vrachtwagens die rijden voor Coca-Cola in Nederland nu gebruik maken van HVO100 biodiesel, wat tot netto 90% CO2-uitstoot bespaart versus het gebruik van fossiele brandstof.  

Bron: Coca-Cola/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Rode Coca-Cola-kratten voortaan van 97% gerecycled plastic

Verduurzamen - Coca-Cola Europacific Partners Nederland laat weten dat de bekende rode kratten voortaan gemaakt zullen worden van 97% gerecycled plastic₁. Het gerecyclede materiaal bestaat uit 85% oude rode kratten en 15% gerecyclede tulpennetten. Om dit mogelijk te maken werkt de Coca-Cola bottelaar samen met de lokale recycler Healix en krattenproducent Schoeller Allibert.

Lees bericht


Mark Schraauwen volgt Michel Driessen op als CEO bij Verstegen

Benoeming - CEO Michel Driessen heeft de dagelijkse leiding van Verstegen Spices & Sauces per 1 juni overgedragen aan CCO Mark Schraauwen. Mark zal de functie van CEO gaan bekleden. Michel Driessen blijft eigenaar van Verstegen en neemt zitting in de Raad van Advies van het Rotterdamse familiebedrijf.

Lees bericht
Online bestelde vega-snacks groeien met 24% bij Kwalitaria

Formulenieuws – Steeds vaker zijn er vegetarische snacks en gerechten te vinden o de menukaart van Kwalitaria. De cafetariaformule merkt dan ook de vraag naar alternatieven zonder vlees stijgen. In het eerste kwartaal van dit jaar, werden online 24% meer vegetarische gerechten besteld.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid