Coca-Cola vernieuwt recept energydrink en komt met cherry-variant


Introductie – Coca-Cola heeft een jaar na de introductie van Coca-Cola Energy en Coca-Cola Energy no sugar de receptuur aangepast. De beide varianten worden nu qua smaak nog meer gelinkt aan de Coca-Cola smaak. Daarnaast komt er een variant bij: vanaf week 10 is de energydrink ook in de cherry-smaak verkrijgbaar.

Het vernieuwde recept van de energydrink bevat naast meer Coca-Cola-smaak verder ingrediënten zoals guarana-extract, cafeïne van natuurlijke oorsprong en B-vitamines. De reden om de range uit te breiden met de kersensmaak is omdat deze variant het ook goed doet in het reguliere assortiment. Ook deze smaak komt verkrijgbaar als suikervrije variant; Coca-Cola Energy Cherry no sugar.

Afzender Coca-Cola

Daan Berendsen, sr. brand manager bij Coca-Cola Nederland is tevreden over de introductie van de energydrinks in Nederland. “De functionele drank past goed bij ons als total beverage company, waarbij we voor ieder moment een geschikt drankje willen aanbieden. Smaak is wel een belangrijk uitgangspunt.” En omdat de afzender Coca-Cola is, verwachten gebruikers ook dat het product een Coca-Cola-smaak heeft. Alle reden om de smaakprofielen dichter naar elkaar toe te brengen.

Ander design

Naast de vernieuwde receptuur en de nieuwe smaakvariant is ook het design van de verpakking aangepast. De Coca-Cola Energy krijgt, volgens het bedrijf, een wat gedurfder design en het onderscheid tussen suikerhoudend en suikervrij wordt duidelijker. De informatie op de verpakking maakt ook duidelijk voor wie het product bestemd is. De nieuwe producten verschijnen in een 250ml slim can in het drankenschap bij onder andere supermarkten en tankstations.

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Nieuwe Coca-Cola Creations in het teken van K-pop

Introductie – Coca-Cola introduceert de eerste Coca-Cola Creations van 2024: Coca-Cola K-Wave Zero Sugar. De limited edition variant is geïnspireerd op K-pop, een subcultuur uit Zuid-Korea dat inmiddels wereldwijd ongekend populair is door de Koreaanse popmuziek, films, beauty- en fashiontrends. 

Lees bericht

Coca-Cola fabriek in Nederland CO₂-neutraal gecertificeerd  

Industrie – De fabriek in Dongen van Coca-Cola Europacific Partners is CO₂-neutraal gecertificeerd volgens de internationale PAS2060 norm. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Eén van de onderdelen voor het behalen van het certificaat is het reductieplan, met als grootste impact de overgang van gas naar volledige elektrificatie.

Lees bericht



Coca-Cola introduceert smaakvariant in co-creatie met AI

Introductie – Coca-Cola lanceert woensdag wereldwijd Coca-Cola 3000, een limited-edition smaakvariant van Coca-Cola Zero Sugar binnen het Coke Creations platform. Coca-Cola 3000 Zero Sugar is de eerste smaak, die mede door menselijke als kunstmatige intelligentie (AI) is gecreëerd.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid