Compass Group gaat gevecht aan tegen voedselverspilling


Catering – Compass Group heeft zich toegelegd om in 2030 voedselverspilling met 50% verminderd te hebben, in overeenstemming met het ‘Sustainable Development Goal 12.3’ van de Verenigde Naties. Om die reden heeft de Compass Group 24 april uitgeroepen tot Stop Food Waste Day, een internationaal initiatief in de strijd tegen voedselverspilling, in samenwerking met internationale klanten zoals Google en HSBC. Stop Food Waste Day heeft in principe het potentieel om meer dan 10 miljoen consumenten te bereiken. Volgens Compass Group brengt het uiteindelijk 50 landen samen, namelijk van Australië naar Japan, via Turkije naar Nederland en het Verenigd Koninkrijk, door naar Canada, de VS en Brazilië. Deze landenteams van Compass Group krijgen voortdurende ondersteuning, variërend van trainingen en hulpmiddelen om zich te concentreren op het verminderen van voedseloverschotten, hulp bij het opbouwen van partnerschappen om overtollig voedsel te doneren aan lokale gemeenschappen en marketingmateriaal om mensen bewust te maken van manieren om thuis verspilling tegen te gaan. Om de ambitieuze doelstelling om in 2030 voedselverspilling met 50% verminderd te bereiken, heeft Compass Group samengewerkt met enkele van de meest innovatieve bedrijven in de ‘food waste’ sector. Dit omvatten organisaties zoals Winnow in Europa, een bedrijf met technologische oplossing om commerciële keukens in staat te stellen hun voedselverspilling te meten en beter te beheren; Lean Path, software voor het tracken van verspilling die wordt gebruikt op de grootste klantlocaties in de Verenigde Staten; en Waste Not, eigendom van Compass VS, web gebaseerde software voor het tracken van voedselverspilling die wordt gebruikt in de Amerikaanse activiteiten. Dominic Blakemore, Chief Executive, Compass Group: "Voedselverspilling is een ernstig probleem voor de wereld van vandaag, en als wereldleider in foodservice zijn we vastbesloten om onze rol te spelen bij het aansturen van verandering." Voedselverspilling wereldwijd: In de Verenigde Staten wordt elk jaar 38 miljoen ton voedsel weggegooid. Dit is vergelijkbaar met het gewicht van bijna 104 keer het Empire State Building. In Japan wordt elk jaar 19 miljoen ton voedsel weggegooid, waarbij tot 9 miljoen ton wordt afgedankt vóór de vervaldatum. In het Verenigd Koninkrijk verspilt het gemiddelde gezin bijna £60 per maand door bijna een hele maaltijd per dag weg te gooien. In Canada wordt jaarlijks $31 miljard aan voedsel verspild, ongeveer 30% van al het geproduceerde voedsel in het land. Ook in Nederland verdwijnt jaarlijks 13% van ons eten ongebruikt in de vuilnisbak. Dat is ruim 40 kilo voedsel per persoon per jaar. Stop Food Waste Day Stop Food Waste Day vindt elk jaar plaats in de laatste week van april. Wereldwijd vinden er op woensdag 24 april diverse activiteiten plaats, ook bij Eurest Nederland, onderdeel van Compass Group. In de week van 23 t/m 26 april besteedt de Compass Group op 700 locaties aandacht aan het probleem voedselverspilling door bewustzijn te creëren en oplossingen te bieden hoe hier als food bedrijf mee om te gaan. Bron: @FoodClicks Catering – Compass Group heeft zich toegelegd om in 2030 voedselverspilling met 50% verminderd te hebben, in overeenstemming met het ‘Sustainable Development Goal 12.3’ van de Verenigde Naties. Om die reden heeft de Compass Group 24 april uitgeroepen tot Stop Food Waste Day, een internationaal initiatief in de strijd tegen voedselverspilling, in samenwerking met internationale klanten zoals Google en HSBC. Stop Food Waste Day heeft in principe het potentieel om meer dan 10 miljoen consumenten te bereiken. Volgens Compass Group brengt het uiteindelijk 50 landen samen, namelijk van Australië naar Japan, via Turkije naar Nederland en het Verenigd Koninkrijk, door naar Canada, de VS en Brazilië. Deze landenteams van Compass Group krijgen voortdurende ondersteuning, variërend van trainingen en hulpmiddelen om zich te concentreren op het verminderen van voedseloverschotten, hulp bij het opbouwen van partnerschappen om overtollig voedsel te doneren aan lokale gemeenschappen en marketingmateriaal om mensen bewust te maken van manieren om thuis verspilling tegen te gaan. Om de ambitieuze doelstelling om in 2030 voedselverspilling met 50% verminderd te bereiken, heeft Compass Group samengewerkt met enkele van de meest innovatieve bedrijven in de ‘food waste’ sector. Dit omvatten organisaties zoals Winnow in Europa, een bedrijf met technologische oplossing om commerciële keukens in staat te stellen hun voedselverspilling te meten en beter te beheren; Lean Path, software voor het tracken van verspilling die wordt gebruikt op de grootste klantlocaties in de Verenigde Staten; en Waste Not, eigendom van Compass VS, web gebaseerde software voor het tracken van voedselverspilling die wordt gebruikt in de Amerikaanse activiteiten. Dominic Blakemore, Chief Executive, Compass Group: "Voedselverspilling is een ernstig probleem voor de wereld van vandaag, en als wereldleider in foodservice zijn we vastbesloten om onze rol te spelen bij het aansturen van verandering." Voedselverspilling wereldwijd: In de Verenigde Staten wordt elk jaar 38 miljoen ton voedsel weggegooid. Dit is vergelijkbaar met het gewicht van bijna 104 keer het Empire State Building. In Japan wordt elk jaar 19 miljoen ton voedsel weggegooid, waarbij tot 9 miljoen ton wordt afgedankt vóór de vervaldatum. In het Verenigd Koninkrijk verspilt het gemiddelde gezin bijna £60 per maand door bijna een hele maaltijd per dag weg te gooien. In Canada wordt jaarlijks $31 miljard aan voedsel verspild, ongeveer 30% van al het geproduceerde voedsel in het land. Ook in Nederland verdwijnt jaarlijks 13% van ons eten ongebruikt in de vuilnisbak. Dat is ruim 40 kilo voedsel per persoon per jaar. Stop Food Waste Day Stop Food Waste Day vindt elk jaar plaats in de laatste week van april. Wereldwijd vinden er op woensdag 24 april diverse activiteiten plaats, ook bij Eurest Nederland, onderdeel van Compass Group. In de week van 23 t/m 26 april besteedt de Compass Group op 700 locaties aandacht aan het probleem voedselverspilling door bewustzijn te creëren en oplossingen te bieden hoe hier als food bedrijf mee om te gaan. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Trema-bijeenkomst over de gevoeligheden bij inclusiviteit

Bijeenkomst - Inclusie gaat over het stap voor stap verschuiven van machtsculturen en het begrijpen van elkaars perspectieven. Dat was een conclusie van de Trema Foodnetwerk-bijeenkomst ‘Inclusiviteit en diversiteit’, die afgelopen donderdag in Utrecht werd gehouden. Tijdens de dag werden vraagstukken, uitdagingen en gevoeligheden rondom dit complexe en af en toe ongemakkelijke thema besproken. Met name het gebruik van stereotyperingen...

Lees bericht


Met Compass verdwijnen ook de AH to go’s bij hogeschool Saxion

Schoolcatering –Compass Group  wordt per 1 januari volgend jaar de nieuwe cateraar van hogeschool Saxion op de locaties Enschede, Deventer en Apeldoorn. Hierdoor sluiten ook de twee aanwezige AH to go’s op de locaties Enschede en Deventer, die door de vorige cateraar Appèl werden geëxploiteerd. De locaties worden nu omgebouwd naar SPAR University.

Lees bericht


Compass en InstockMarket schalen samenwerking op

Voedselverspilling – Compass Group, 's werelds grootste food- en servicebedrijf met de labels Eurest, ESFM, Famous Flavours, Maison van den Boer en Xandrion, wil meer werk maken van duurzaamheid en schaalt hiervoor de samenwerking met InstockMarket op.

Lees bericht


Compass opent Club Nomad in Rotterdam Building

Horecaconcept – Compass Group en Ballast Nedam Development hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van Club Nomad in Rotterdam Building. Het nieuwe Food & Beverage concept  gaat in juni open en moet een verbindend horecaconcept worden voor ‘nomadische werker’, de student en de ‘local’.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid