Compass Group hospitalitypartner Floriade Expo 2022


Het gebouw op de Floriade waar Compass Group de horeca gaat verzorgen

Eventcatering – Compass Group is de culinaire partner van de Floriade Expo 2022, die vanaf 14 april tot en met 9 oktober in Almere wordt gehouden. De cateraar gaat op de wereldtuinbouwtentoonstelling meerdere restaurants exploiteren en de banqueting verzorgen.

Het thema van de Floriade is ‘Growing Green Cities’. Volgens ramingen leeft in 2050 maar liefst 68% van de wereldbevolking in de stad wonen. De tentoonstelling speelt op dit thema in. De stad van de toekomst vraagt om groenere, gezondere en energiezuinige oplossingen. Gezonder en bewuster kiezen staat daarom bij alle Floriade-restaurants centraal.

Compass Group, internationaal marktleider in food en support services, voorziet de gasten op het 60 hectare grote terrein, van een duurzaam food & beverage aanbod met haar merken Eurest en famous flavors. Het merendeel van het aanbod is duurzaam en plantaardig. Het restaurant ‘The Dutch’ moet het culinaire hoogtepunt worden van dit event. Famous flavors werkt hier samen met Les Patrons Cuisiniers. Wisselende sterrenchefs gaan de gasten, zowel tijdens lunch als diner, culinair inspireren, verwennen en verrassen. Het restaurant heeft 240 plaatsen waarvan 80 op het terras en is toegankelijk voor alle Floriade bezoekers.

Inspiratie

“Growing Green Cities is de toekomst. En dit doen we samen,” zegt Kef van Helbergen, Managing Director Benelux bij Compass Group, "Tijdens deze wereldtentoonstelling worden noviteiten getoond ter bevordering van Mens & Maatschappij. Algemeen Directeur Floriade Expo 2022, Hans Bakker: "Eten en drinken tijdens een bezoek aan Floriade gaat over genieten, duurzaam, gezond en lokaal, passend bij de gezonde, groene en leefbare steden die centraal staan bij Floriade".

Bron: Compass/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht


Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht




Onmisbare rol personeel bij gezonde voeding zorginstelling

Onderzoek - Onderzoek van het Louis Bolk Instituut laat de onmisbare rol van het personeel zien in de transitie naar een gezonder en duurzamer voedselaanbod binnen woonzorgcentra. Gebleken is namelijk dat werknemers niet alleen cruciaal zijn als het gaat om een goed eetpatroon maar ook als het gaat om ondervoeding en het verspillen van eten.

Lees bericht

Trema-bijeenkomst over de gevoeligheden bij inclusiviteit

Bijeenkomst - Inclusie gaat over het stap voor stap verschuiven van machtsculturen en het begrijpen van elkaars perspectieven. Dat was een conclusie van de Trema Foodnetwerk-bijeenkomst ‘Inclusiviteit en diversiteit’, die afgelopen donderdag in Utrecht werd gehouden. Tijdens de dag werden vraagstukken, uitdagingen en gevoeligheden rondom dit complexe en af en toe ongemakkelijke thema besproken. Met name het gebruik van stereotyperingen...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid