Compass Group hospitalitypartner Floriade Expo 2022


Het gebouw op de Floriade waar Compass Group de horeca gaat verzorgen

Eventcatering – Compass Group is de culinaire partner van de Floriade Expo 2022, die vanaf 14 april tot en met 9 oktober in Almere wordt gehouden. De cateraar gaat op de wereldtuinbouwtentoonstelling meerdere restaurants exploiteren en de banqueting verzorgen.

Het thema van de Floriade is ‘Growing Green Cities’. Volgens ramingen leeft in 2050 maar liefst 68% van de wereldbevolking in de stad wonen. De tentoonstelling speelt op dit thema in. De stad van de toekomst vraagt om groenere, gezondere en energiezuinige oplossingen. Gezonder en bewuster kiezen staat daarom bij alle Floriade-restaurants centraal.

Compass Group, internationaal marktleider in food en support services, voorziet de gasten op het 60 hectare grote terrein, van een duurzaam food & beverage aanbod met haar merken Eurest en famous flavors. Het merendeel van het aanbod is duurzaam en plantaardig. Het restaurant ‘The Dutch’ moet het culinaire hoogtepunt worden van dit event. Famous flavors werkt hier samen met Les Patrons Cuisiniers. Wisselende sterrenchefs gaan de gasten, zowel tijdens lunch als diner, culinair inspireren, verwennen en verrassen. Het restaurant heeft 240 plaatsen waarvan 80 op het terras en is toegankelijk voor alle Floriade bezoekers.

Inspiratie

“Growing Green Cities is de toekomst. En dit doen we samen,” zegt Kef van Helbergen, Managing Director Benelux bij Compass Group, "Tijdens deze wereldtentoonstelling worden noviteiten getoond ter bevordering van Mens & Maatschappij. Algemeen Directeur Floriade Expo 2022, Hans Bakker: "Eten en drinken tijdens een bezoek aan Floriade gaat over genieten, duurzaam, gezond en lokaal, passend bij de gezonde, groene en leefbare steden die centraal staan bij Floriade".

Bron: Compass/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsOnmisbare rol personeel bij gezonde voeding zorginstelling

Onderzoek - Onderzoek van het Louis Bolk Instituut laat de onmisbare rol van het personeel zien in de transitie naar een gezonder en duurzamer voedselaanbod binnen woonzorgcentra. Gebleken is namelijk dat werknemers niet alleen cruciaal zijn als het gaat om een goed eetpatroon maar ook als het gaat om ondervoeding en het verspillen van eten.

Lees bericht

Trema-bijeenkomst over de gevoeligheden bij inclusiviteit

Bijeenkomst - Inclusie gaat over het stap voor stap verschuiven van machtsculturen en het begrijpen van elkaars perspectieven. Dat was een conclusie van de Trema Foodnetwerk-bijeenkomst ‘Inclusiviteit en diversiteit’, die afgelopen donderdag in Utrecht werd gehouden. Tijdens de dag werden vraagstukken, uitdagingen en gevoeligheden rondom dit complexe en af en toe ongemakkelijke thema besproken. Met name het gebruik van stereotyperingen...

Lees berichtMet Compass verdwijnen ook de AH to go’s bij hogeschool Saxion

Schoolcatering –Compass Group  wordt per 1 januari volgend jaar de nieuwe cateraar van hogeschool Saxion op de locaties Enschede, Deventer en Apeldoorn. Hierdoor sluiten ook de twee aanwezige AH to go’s op de locaties Enschede en Deventer, die door de vorige cateraar Appèl werden geëxploiteerd. De locaties worden nu omgebouwd naar SPAR University.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid