Coop en Telesuper samen in nieuw dc voor boodschappenbezorging


Gerard Koning (l), Johan Dekker (m) en Marco Verduijn (r) vormen samen de directie

Bezorgdienst – Supermarktketen Coop en bezorgservice Telesuper versterken hun samenwerking op het gebied van boodschappenbezorging om de (zakelijke) klant nog beter te bedienen. Samen betrekken ze een duurzaam nieuw distributiecentrum in Almere, en zetten daarmee een volgende stap in efficiency en groei.

Telesuper is specialist in het bezorgen van zakelijke boodschappen, bijvoorbeeld voor bedrijven, zorginstellingen met kleinschalige woonvormen en kinderopvang-organisaties. De twee partijen Coop en Telesuper werken al langere tijd samen, sinds eind 2020 verzorgt Telesuper ook een groot deel van de online bestellingen van Coop-klanten. Met deze stap tilt Coop E-commerce naar een hoger plan.

De bezorgmarkt heeft vorig jaar een vlucht genomen als gevolg van de coronapandemie. Om deze groei het hoofd te bieden was meer ruimte nodig. Vandaar dat het bedrijf eind december vorig jaar naar een nieuw distributiecentrum verhuisde. Een duurzaam pand, want het E-Fulfilment Center aan de Damsluisweg, op industrieterrein De Vaart in Almere, is volledig energieneutraal.

De nieuwe bedrijfshal is met zo’n 13.000 m2 vier keer groter dan het vorige pand. De volledige oppervlakte van het dak wordt binnenkort voorzien van zonnepanelen. Dankzij innovatieve automatiseringen is het bedrijf klaar voor verdere groei in de toekomst, samen met Coop. Zo kunnen de orderpickers dankzij nieuwe ICT-toepassingen niet één, maar meerdere orders tegelijk verzamelen.

(In de aankomende uitgave van @FoodClicks meer over het nieuwe pand en de samenwerking tussen Coop en Telesuper. Nog geen abonnee? Neem hier een gratis digitaal abonnement)

Bron: Telesuper/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

John Uffing hoofd winkelbedrijf Boon Food Group

Benoeming - John Uffing wordt per 11 maart verantwoordelijk voor het winkelbedrijf van Boon Food Group. Hij gaat leiding geven aan de acquisitie-, bouw- en vastgoedactiviteiten en zal de volledige winkeloperatie gaan aansturen. Uffing is op dit moment nog werkzaam als algemeen directeur bij Focusplaza.  Daarvoor heeft hij 23 jaar bij Coop Supermarkten/Plus Retail gewerkt.

Lees bericht


‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht

Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees berichtVoortaan boodschappen doen bij Spar met Uber Eats

Formulenieuws - Spar Nederland en Uber Eats gaan samenwerken. Vanaf woensdag kunnen klanten via de Uber Eats app hun dagelijkse boodschappen en gemaksproducten bestellen bij 20 Spar winkels verspreid door Nederland. Gebruikers van de app kunnen bij deze winkels kiezen uit meer dan 900 artikelen, waaronder ook foodservice producten. Het aantal producten en winkels wordt in de komende weken verder uitgebreid.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid