Coop en Telesuper samen in nieuw dc voor boodschappenbezorging


Gerard Koning (l), Johan Dekker (m) en Marco Verduijn (r) vormen samen de directie

Bezorgdienst – Supermarktketen Coop en bezorgservice Telesuper versterken hun samenwerking op het gebied van boodschappenbezorging om de (zakelijke) klant nog beter te bedienen. Samen betrekken ze een duurzaam nieuw distributiecentrum in Almere, en zetten daarmee een volgende stap in efficiency en groei.

Telesuper is specialist in het bezorgen van zakelijke boodschappen, bijvoorbeeld voor bedrijven, zorginstellingen met kleinschalige woonvormen en kinderopvang-organisaties. De twee partijen Coop en Telesuper werken al langere tijd samen, sinds eind 2020 verzorgt Telesuper ook een groot deel van de online bestellingen van Coop-klanten. Met deze stap tilt Coop E-commerce naar een hoger plan.

De bezorgmarkt heeft vorig jaar een vlucht genomen als gevolg van de coronapandemie. Om deze groei het hoofd te bieden was meer ruimte nodig. Vandaar dat het bedrijf eind december vorig jaar naar een nieuw distributiecentrum verhuisde. Een duurzaam pand, want het E-Fulfilment Center aan de Damsluisweg, op industrieterrein De Vaart in Almere, is volledig energieneutraal.

De nieuwe bedrijfshal is met zo’n 13.000 m2 vier keer groter dan het vorige pand. De volledige oppervlakte van het dak wordt binnenkort voorzien van zonnepanelen. Dankzij innovatieve automatiseringen is het bedrijf klaar voor verdere groei in de toekomst, samen met Coop. Zo kunnen de orderpickers dankzij nieuwe ICT-toepassingen niet één, maar meerdere orders tegelijk verzamelen.

(In de aankomende uitgave van @FoodClicks meer over het nieuwe pand en de samenwerking tussen Coop en Telesuper. Nog geen abonnee? Neem hier een gratis digitaal abonnement)

Bron: Telesuper/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Telesuper bezorgt binnenkort alle online bestellingen Coop-filialen

Interview - Telesuper is een betrekkelijk jonge speler op de markt van boodschappenbezorging, maar wel eentje die fors groeit. Gestart met de bezorging van het Coop-assortiment bij zorginstellingen, kinderdagverblijven en kleinere bedrijfslocaties, gaat het e-commerce bedrijf dit jaar de thuisbezorging regelen voor alle Coop-filialen. En dat vanuit een nieuw duurzaam dc in Almere.

Lees bericht


Coop lanceert nieuwe website passend bij groeiambitie

Supermarkten - Coop Supermarkten lanceert maandag 9 februari een vernieuwde website. De site is beter ingericht op het online doen van boodschappen. De coöperatieve supermarktorganisatie ontwikkelde een design dat past bij het marktaandeel en de groeiambities, maar vooral bij de wensen en eisen van de klant.

Lees bericht

Coop groeit met 16% fors harder dan de markt

Supermarkten - Coop Supermarkten behaalde in 2020 16 procent meer omzet dan in 2019. De totale consumentenomzet steeg met bijna € 200 miljoen van € 1,5 miljard (in 52 weken) naar € 1,7 miljard (in 53 weken). Daarmee groeit de coöperatieve supermarktorganisatie opnieuw harder dan de markt (8,9%, bron: Nielsen).

Lees berichtAantal bezoeken buitenshuis nog boven niveaus eerste lockdown

Analyse – De Horeca – inclusief de segmenten  fastservice, vervoer en catering - liggen tezamen -38% lager in P11 (week 41 tot en met  week 44),  in vergelijking met de zelfde periode in voorgaande jaren. Cumulatief gezien tot en met periode P11 is dit -33%. In p4 en P5 lag dit gemiddeld op -56%.

Lees bericht

Ook Nijmegen krijgt de gratis AH Compact-service

Formulenieuws  -Inwoners van Nijmegen, Oosterhout en Lent hebben vanaf vandaag de mogelijkheid om boodschappen te bestellen via AH Compact. Nijmegen en omgeving is daarmee de tweede locatie waar de supermarktketen deze gratis bezorgservice start. Eind september werd AH Compact voor het eerst gelanceerd in Haarlem.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid