Couche-Tard wil Nederlandse TotalEnergies-stations overnemen


Interieur van een TotalEnergies-locatie in Katwijk

Petrol – De Canadese convenience store operator Alimentation Couche-Tard is met de Franse energiemaatschappij TotalEnergies in gesprek om de tankstationlocaties in Nederland en Duitsland over te nemen. Het zou om een bedrag gaan 3,3 miljard US-dollar (3,1 miljard euro).

TotalEnergies heeft in Nederland bijna 400 locaties en in Duitsland bijna 1200 vestigingen. Als aanvulling op de deal zou Couche-Tard ook belang krijgen van 60% in de winkels in België en Luxemburg van TotalEnergies. De naam TotalEnergies zou nog wel minstens vijf jaar te zien zijn op de tankstations, omdat het Franse olieconcern zolang in ieder geval de stations blijft voorzien van brandstof.

Circle K

Couche-Tard heeft over de wereld verschillende tankstationformules waarvan Circle K de grootste en bekendste is. Deze formule wordt in tal van landen geëxploiteerd door het Canadese bedrijf. Daarnaast exploiteert het bedrijf ook diverse On The Run-locaties in samenwerking met ExxonMobile in de Verenigde Staten. In het verleden was het bedrijf ook masterfranchiser van het merk Dunkin’Donuts in Canada.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste drie Nederlandse Circle K-locaties zijn bepaald

Tankstation - Onlangs werd de eerste volledige hernieuwde shop van Circle K in Duitsland geopend. De locatie in Berlijn vormde het startschot voor de ombouw van de bijna 1200 vestigingen in Duitsland en zo’n 400 locaties in Nederland. Cirkel K Nederland laat weten dat de eerste drie TotalEnergies locaties in Nederland die voorzien worden van het Cirkel K- shopconcept inmiddels zijn...

Lees bericht


Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht


Gertie en Ron al 25 jaar het gezicht van Bufkes

Formulenieuws - 25 jaar geleden startten Gertie en Ron Groenendijk-Leijs het allereerste Bufkes restaurant in het Corio Center te Heerlen. Inmiddels staat de teller bij Bufkes op ruim 20 restaurants en ruim 20 shop-in-shop franchisevestigingen.

Lees bericht


Circle K opent eerste verbouwde shop in Berlijn

Formulenieuws – Circle K, dat de tankshoplocaties van TotalEnergies in Nederland en Duitsland heeft overgenomen, heeft de eerste verbouwde locatie in Berlijn geopend. De komende jaren worden alle TotalEnergies-locatie omgebouwd volgens dit convenienceconcept.

Lees bericht

Dunkin’ lanceert ‘smartfridge koffie en donuts station’

Shopconcept – Koffie- en donutconcept Dunkin’ presenteert samen met Selecta, Alpro en Monin ‘De World of Dunkin’, een volgens het bedrijf ‘slimme verkoopoplossing met koffie, ijsdranken, Dunkin’ donuts, merchandise en andere producten’. De eerste units zijn reeds ontwikkeld en de primeur is voor Hotel Gorinchem van Van der Valk International, de belangrijkste belanghebbende in Dunkin’.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid