Couche-Tard wil Nederlandse TotalEnergies-stations overnemen


Interieur van een TotalEnergies-locatie in Katwijk

Petrol – De Canadese convenience store operator Alimentation Couche-Tard is met de Franse energiemaatschappij TotalEnergies in gesprek om de tankstationlocaties in Nederland en Duitsland over te nemen. Het zou om een bedrag gaan 3,3 miljard US-dollar (3,1 miljard euro).

TotalEnergies heeft in Nederland bijna 400 locaties en in Duitsland bijna 1200 vestigingen. Als aanvulling op de deal zou Couche-Tard ook belang krijgen van 60% in de winkels in België en Luxemburg van TotalEnergies. De naam TotalEnergies zou nog wel minstens vijf jaar te zien zijn op de tankstations, omdat het Franse olieconcern zolang in ieder geval de stations blijft voorzien van brandstof.

Circle K

Couche-Tard heeft over de wereld verschillende tankstationformules waarvan Circle K de grootste en bekendste is. Deze formule wordt in tal van landen geëxploiteerd door het Canadese bedrijf. Daarnaast exploiteert het bedrijf ook diverse On The Run-locaties in samenwerking met ExxonMobile in de Verenigde Staten. In het verleden was het bedrijf ook masterfranchiser van het merk Dunkin’Donuts in Canada.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BP en AH openen honderdste gezamenlijke locatie

Petrol - BP en Albert Heijn openen vandaag bij tankstation De Kooi in Alkmaar aan de A9 het honderdste tankstation met een AH to go. De uitrol van Albert Heijn to go op BP-tankstations in Nederland startte in september 2021 bij BP Vliete aan de A58 bij Krabbendijke (Zeeland), nu anderhalf jaar later staat de teller op honderd vestigingen.

Lees bericht


Eerste Eazie langs de snelweg opent bij TotalEnergies

Formulenieuws – Servicestation TotalEnergies Den Ruygen Hoek West aan de A4 bij Hoofddorp opende deze week de eerste vestiging van het healthy food concept Eazie. Sandenburg-DST bracht beide klanten bij elkaar en ontwikkelde het concept & design voor de Eazie to go en het nieuwe luxe koffieconcept onder het foodservice label Café Bonjour.

Lees bericht
REWE ontwikkelt en test vier to go-shopformats

Buitenland – REWE, moedermaatschappij van groothandel Lekkerland in Nederland, heeft een viertal shopconcepten ontwikkeld, die momenteel in Duitsland worden getest. Het gaat om shopconcepten voor hightraffic-locaties, als treinstations en luchthaven en universiteiten, kantoren en ziekenhuizen. De vier ontwikkelde concepten verschillen in productaanbod en gebruikte techniek.

Lees bericht

TotalEnergies ‘Den Ruygenhoek West’ krijgt eazie-formule

Formulenieuws - TotalEnergies-tankstation ‘Den Ruygenhoek West’ aan de A4 bij Hoofddorp wordt de eerste vestiging met een eazie in een tankstation. De Aziatische wokformule richt zich op vers en gezond eten en telt momenteel 27 locaties in Nederland, voornamelijk op high traffic-locaties, zoals treinstation en binnensteden.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid