CRS lanceert nieuw smartstore concept bij tankstation Zwart


De onbemande 24/7 smartshop bij Shell Zwart in Amsterdam-Lijnden

Petrol – Convenience Retail Solutions (CRS) heeft in samenwerking met Shell Zwart in Amsterdam-Lijnden een smartstore neergezet, waar passanten 24 uur per dag, zeven dagen per week terecht voor een voorverpakt broodje, snack, koel drankje, of barista kwaliteit koffie.

De locatie aan de Ookmeerweg in Amsterdam-Lijnden van Zwart wordt gerund door Jochen van der Voort. Hij is de derde generatie binnen het familiebedrijf Zwart. De smartstore waarvan hij de eigenaar is, biedt een breed scala aan producten gericht op de on-the-go consument. Technologie in de smartstore maakt het mogelijk dat de consument snel, cashless en contactloos kan winkelen. Centraal in dat proces staat de Order Kiosk, waar cashless kan worden betaald en waar na ontvangst van een bonnetje met QR code de producten af gegeven worden door de vendingmachines, na scanning van de code.

E-Value

Het aanbod bij de smartstore bestaat uit foodproducten, zoals yoghurt, snacks, broodjes en een grote selectie gekoelde dranken, maar ook kwaliteitskoffie van Lavazza is via selfservice verkrijgbaar. Daarnaast biedt de Order & Scan Kiosk Pro ook de mogelijkheid om Electronic Value producten aan te bieden.

Kansspelen

Naast de plaatsing van de smartstore worden er in de bemande shop van Zwart ook twee dubbele Order & Scan Kiosken en een Kiosk Pro geplaatst. De Pro versie verwerkt ook Electronic Value producten en NIX18 producten, waaronder kansspelen. Dat kan door een geïntegreerde NIX18/100 functionaliteit die het apparaat heeft waarmee de leeftijd gecontroleerd kan worden. ‘Met deze nieuwe ontwikkeling zet CRS een belangrijke stap in het optimaliseren en automatiseren van processen op de winkelvloer, waarbij de borging van de NIX18 wetgeving wordt gehandhaafd,’zo laat CRS weten.. Op korte termijn worden de mogelijkheden van de Kiosk Pro nog verder uitgebreid met de verkoop van carwashprogramma’s en aanhangwagen verhuur.

Retailoplossingen

CRS kijkt als onderdeel van groothandel Lekkerland naar retailoplossingen die het petrolmarkt toekomstbestendiger maken. Hiervoor ontwikkelt het bedrijf samen met een aantal partners innovatieve digitale oplossingen en passende foodserviceconcepten.

Bron: CRS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Lees bericht

Eerste Nederlandse Circle K opent bij station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Deze nu nog in de TotalEnergies-uitstraling staande shop wordt de komende tijd binnen een week verbouwd en is dan eind maart toegankelijk als Circle K voor de reiziger. Na Bijleveld volgen voor 1 mei 2024 de...

Lees bericht

Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024

Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...

Lees bericht


‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht

SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid