De Gruyter gekozen tot franchiser van het jaar door McDonald’s Nederland


Robert de Gruyter (midden) en zijn vrouw Thécla de Gruyter-Ellenbroek (rechts) ontvangen de felicitaties uit handen van Erwin Dito, Managing Director McDonald’s Nederland (links)

Verkiezing - Robert de Gruyter is franchisenemer van het jaar geworden van McDonald’s Nederland. De Haarlemse ondernemer, is bedenken van de McFlurry Stroopwafel en viert dit jaar ook nog zijn 25-jarig jubileum als franchisenemer van de restaurantketen.

Robert de Gruyter runt inmiddels drie McDonald’s. 25 jaar geleden startte hij met zijn eerste als franchisenemer in Santpoort-Noord. Daarna volgde twee locaties in Haarlem. Voordat De Gruyter in de zomer van 1995 eigenaar werd van zijn eerste McDonald’s restaurant werkte hij onder andere bij Unilever (Miko ijs) en Easy Bakery. Na het lezen van het boek ‘McDonald’s: Behind the Arches’ van John F.Love, dat de verhalen van de mensen achter de hamburgerketen beschrijft en de strategieën achter het horecabedrijf, raakte hij gemotiveerd om zelf een restaurant te beginnen.

De McFlurry Stroopwafel

De Gruyter is ook de geestelijk vader van de McFlurry Stroopwafel, een smaakvariant die hij in 2009 thuis aan de keukentafel bedacht. Na diverse experimenten met verschillende koeken en recepturen bleek de stroopwafel perfect te passen bij de McFlurry. De McFlurry Stroopwafel is inmiddels een vaste waarde in het assortiment . Vorig jaar zomer maakte de stroopwafelvariant een uitstapje naar Amerika waar hij tijdelijk, gedurende de zomer, in heel Amerika op de menukaart stond. Dit was een primeur, want nooit eerder verscheen een Nederlands product op alle Amerikaanse menukaarten in ruim veertienduizend restaurants.

Bron: McDonald’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsManu Steijaert wordt Global Chief Customer Officer bij McDonald’s

Benoeming - McDonald’s heeft een nieuw Customer Experience team opgericht, waarin de afdelingen Data Analytics, Digital Customer Engagement, Global Marketing, Global Restaurant Development en Restaurant Solutions van het bedrijf zijn samengebracht. Voormalig Managing Director Nederland Manu Steijaert gaat leiding geven aan deze nieuwe afdeling.

Lees bericht

McDonald’s viert zomer met Big Mac-luchtballon

Actie – McDonald’s start de zomer altijd op een bijzondere manier. Dit jaar gaat de hamburgerketen met een heteluchtballon de lucht in, in de vorm van een Big Mac-menu. Gedurende de zomer maken fans kans op een vlucht in deze veertig meter hoge luchtballon.

Lees bericht
Houten lepeltje McFlurry bespaart jaarlijks 70.000 kilo plastic

Formulenieuws – McDonald’s houdt op met het plastic lepeltje voor de McFlurry en stapt over op hout en bespaart daarmee 70.000 kilo plastic. Omdat ook het andere bestek wordt vervangen komt daar nog eens 37.000 kilo bij. De totale omschakeling van het bestek zorgt er voor dat de restaurantketen jaarlijks 102.000 kilo plastic minder in omloop brengt.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid