De Gruyter gekozen tot franchiser van het jaar door McDonald’s Nederland


Robert de Gruyter (midden) en zijn vrouw Thécla de Gruyter-Ellenbroek (rechts) ontvangen de felicitaties uit handen van Erwin Dito, Managing Director McDonald’s Nederland (links)

Verkiezing - Robert de Gruyter is franchisenemer van het jaar geworden van McDonald’s Nederland. De Haarlemse ondernemer, is bedenken van de McFlurry Stroopwafel en viert dit jaar ook nog zijn 25-jarig jubileum als franchisenemer van de restaurantketen.

Robert de Gruyter runt inmiddels drie McDonald’s. 25 jaar geleden startte hij met zijn eerste als franchisenemer in Santpoort-Noord. Daarna volgde twee locaties in Haarlem. Voordat De Gruyter in de zomer van 1995 eigenaar werd van zijn eerste McDonald’s restaurant werkte hij onder andere bij Unilever (Miko ijs) en Easy Bakery. Na het lezen van het boek ‘McDonald’s: Behind the Arches’ van John F.Love, dat de verhalen van de mensen achter de hamburgerketen beschrijft en de strategieën achter het horecabedrijf, raakte hij gemotiveerd om zelf een restaurant te beginnen.

De McFlurry Stroopwafel

De Gruyter is ook de geestelijk vader van de McFlurry Stroopwafel, een smaakvariant die hij in 2009 thuis aan de keukentafel bedacht. Na diverse experimenten met verschillende koeken en recepturen bleek de stroopwafel perfect te passen bij de McFlurry. De McFlurry Stroopwafel is inmiddels een vaste waarde in het assortiment . Vorig jaar zomer maakte de stroopwafelvariant een uitstapje naar Amerika waar hij tijdelijk, gedurende de zomer, in heel Amerika op de menukaart stond. Dit was een primeur, want nooit eerder verscheen een Nederlands product op alle Amerikaanse menukaarten in ruim veertienduizend restaurants.

Bron: McDonald’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hoofdkantoor McDonald’s Nederland verhuist naar Utrecht

Formulenieuws – Het hoofdkantoor van McDonald’s is verhuisd van Amsterdam naar Utrecht. De 150 medewerkers van de Serviceorganisatie komen de zitten in het gloednieuwe hoofdkantoor in het duurzame Central Park gebouw, nabij Utrecht Centraal. De verhuizing naar Central Park sluit aan bij de duurzame ambities van het familierestaurant.

Lees bericht


Stijn Mentrop nieuwe Director Marketing & Communications McDonald’s

Benoeming - Stijn Mentrop is per 15 maart begonnen als Director Marketing & Communications bij McDonald’s Nederland. Naast de dagelijkse leiding over alle marketing & communicatie activiteiten, geeft hij invulling aan de strategische positionering van het familierestaurant. Mentrop is onderdeel van het directieteam, dat sinds 1 juni aangestuurd wordt door Managing Director Annemarie Swijtink.

Lees bericht

McDonald’s trekt zich vrijwel volledig terug uit Rusland

Fastfood – Na dertig jaar vertrekt de Amerikaanse fastfoodketen McDonald's uit Rusland. Aanleiding is de oorlog in Oekraïne en de onzekere situatie over de verdere duur van die situatie. Dat is maandag bekend gemaakt. Het fastfoodbedrijf is inmiddels gestart met de verkoop de 850 Russische restaurants, waar 62.000 mensen werken.

Lees bericht

McWrap terug op menukaart McDonald’s

Fastfood – De McWrap maakt z’n rentree op de menukaart. Nadat de wrap eerder op de menukaart was geplaatst, was de vraag zo groot dat er tijdelijk geen verse ingrediënten voorradig waren om de McWrap op de menukaart te houden. De McWrap moest daardoor tijdelijk van de menukaart verdwijnen.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid