De Splinter en Sligro gaan samen petrolconcepten ontwikkelen


Letteke van der Kruk is blij met de samenwerking met Sligro en wil gezamenlijk toekomstvisie uitwerken

Petrol - Na een uitvoerig tenderproces heeft inkooporganisatie SWO de Splinter uiteindelijk gekozen voor samenwerking met Sligro. Daarmee wordt de samenwerking met de groothandel voortgezet. Daarnaast gaan beide partijen gezamenlijk nieuwe concepten ontwikkelen. De eerste is er al: een koffieconcept in verschillende variaties.

Het tenderproces werd begeleid door extern-adviseur Ronald Lekkerkerker en verliep volgens Letteke van der Kruk, de nieuwe directeur van de inkooporganisatie voor tankstationondernemers, zeer transparant. “Er was geen voorkeurspositie voor Sligro, wel heb ik nog input kunnen geven vanuit mijzelf”, zegt Van der Kruk, die in juli werd aangesteld als directeur. “Sligro is gekozen op basis van prijzen en condities, partnership en toekomstvisie op de petrolmarkt. Bovendien had Sligro een aanvullend pakket met oplossingen voor ondernemers, zoals de Slimme Keuken, plus een aanbod aan workshops, in-house activiteiten en andere zaken waarmee we ondernemers kunnen helpen.” Van der Kruk ziet de nieuwe deal duidelijk als het beste van twee werelden, waarmee de huidige 180 leden en toekomstige leden het best mee geholpen kunnen worden. “Sligro is vol overtuiging als beste uit de bus gekomen en wij zijn daarom blij met de samenwerking. We hebben afgesproken samen nieuwe concepten te gaan ontwikkelen. Concepten die tankstationondernemers gaat helpen een toekomstbestendig station te exploiteren.”

Groeien

Van der Kruk wil groeien in ledenaantal met SWO de Splinter en heeft een duidelijke visie op hoe: “Om te groeien moet je meerwaarde bieden aan ondernemers en laten zien dat je ze helpt hun zaken beter te doen. Samen met Sligro willen we dat optuigen. We hebben al een koffieconcept dat in drie variaties is in te zetten. Zo kennen we de S, M en L-module bij koffie afhankelijk van het soort koffiemachine; deze gaat van een eenvoudig, functioneel apparaat naar een dure baristamachine. Maar daarbinnen kan een ondernemer ook nog variëren in een drietal koffiekwaliteiten. Op die manier is er voor elke ondernemer en locatie een oplossing. Een soortgelijk systeem gaan we ook opzetten voor snacks en bakeries. Binnenkort komen we dan ook met een bakery-light voor kleinere locaties.”

Tabak

Ook op het gebied van tabak liggen er uitdagingen die SWO de Splinter en Sligro samen willen oppakken. Van der Kruk: “Er wordt op dit moment fors gecontroleerd op naleving van de verkoopregels. Vervelend, maar daarom belangrijk dat elke petrolondernemer zich strikt aan de verkoopregels houdt. De komende tijd gaan we daaraan meer aandacht schenken, want veel regels zijn ook onduidelijk en naar de toekomst toe zullen ondernemers zich ook moeten voorbereiden als de verkoop van tabak bij supermarkten niet meer mogelijk is. Bovendien zie je dat ondernemers steeds meer maatregelen moeten nemen, terwijl de marges verder afnemen. Dat vraagt zeker onze aandacht.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Lees bericht

Eerste Nederlandse Circle K opent bij station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Deze nu nog in de TotalEnergies-uitstraling staande shop wordt de komende tijd binnen een week verbouwd en is dan eind maart toegankelijk als Circle K voor de reiziger. Na Bijleveld volgen voor 1 mei 2024 de...

Lees bericht

Groothandel Sligro ontvangt keurmerk PSO ‘Trede 2’

Groothandel – Groothandel Sligro in Veghel heeft Trede 2 verdiend van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO en een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties is ingericht op sociaal ondernemen. Uit de erkenning blijkt dat Sligro meer dan gemiddeld gericht is op sociaal ondernemen en op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op...

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid