Deliveroo bestaat 5 jaar in Nederland


maaltijdbezorgers onder de 16 jaar wellicht straks verboden

Bezorgdienst - Deliveroo bestaat 5 jaar in Nederland en is in die periode uitgegroeid tot een platform met meer dan 3.000 restaurantpartners in 19 Nederlandse steden.

Het van origine Britse platform startte in 2015 met 130 restaurants en 300 fietskoeriers in Amsterdam. Deliveroo is sinds die tijd fors gegroeid. Inmiddels zijn bij het platform meer dan 3.000 restaurantpartners aangesloten en 3.000 riders. De bezorgdienst voegt steeds meer steden toe aan de 19 plaatsen waar inmiddels wordt bezorgd. Ook omdat bezorging fors in de lift zit.

Vaker bestellen

Toen Deliveroo vijf jaar geleden in Amsterdam begon bood de bezorgservice iets nieuws. De bezorgdienst had meer keuze, een prettige bestelervaring voor klanten en een betaalbare service voor de aangesloten restaurants, zo laat het bedrijf weten.  ‘Als gevolg daarvan hebben we bij Deliveroo in de loop der jaren de vraag naar de levering van maaltijden aanzienlijk zien toenemen. Restaurants zien dat het bezorgen van maaltijden een manier is om extra omzet te genereren en meer mensen te bedienen dan in de traditionele ''restaurant-only setting'' mogelijk is’, zegt Stijn Verstijnen, General Manager Nederland bij Deliveroo.

Partnerschip

Deliveroo wil zich ook onderscheiden van andere bezorgers door zich op te stellen als partner. Zo helpt Deliveroo door kennis en expertise te delen restaurants met het opzetten van hun bezorging: van het overnemen van de bezorging tot marketingsupport en van advies over de beste verpakkingswijze tot een menulijst met de meest populaire gerechten.

Maaltijdbestellingen groeien

De lockdown begin dit jaar heeft de vraag naar maaltijdbezorging nog verder doen toenemen, zowel vanuit restaurants als vanuit de consument. ‘In snelvaart tempo zijn we restaurants gaan helpen online te gaan’, zegt Verstijnen. ‘In een paar weken tijd kwamen er zo’n 700 nieuwe restaurants op ons platform. Hiervan is het overgrote deel nog steeds actief.’

Tijdwinst

Maar er lijkt ook een andere reden te zijn voor het bestellen van eten. ‘Waar we eerst zagen dat mensen vooral fastfood bestelden op zondag, zien we dat nu steeds meer mensen gerechten bestellen op een doordeweekse dag, met vrijdag nu als meest populaire dag. Ook schuift het bestelmoment naar steeds eerder op de avond. Het lijkt erop dat mensen niet meer bestellen als lekkere traktatie in het weekend, maar het meer zien als een manier om doordeweeks meer tijd over te houden voor andere dingen.’

Deliveroo is inmiddels inmiddels actie in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Bron: Deliveroo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Online supermarkt Picnic verwelkomt miljoenste klant

Bezorgsupermarkt – Online supermarkt Picnic heeft gisteren zijn één miljoenste klant verwelkomd. Gelukkige was Sjamke Verdonk en haar gezin uit Wervershoof in Noord-Holland. Picnic bezorgt nu met ruim 1500 elektrische bezorgwagentjes dagelijks vanuit 67 hubs de boodschappen in ruim 170 Nederlandse plaatsen op de 999.999 andere adressen.

Lees berichtGroei bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

Foodservice – De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de vijfhonderd foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees bericht
Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid