Deliveroo bestaat 5 jaar in Nederland


maaltijdbezorgers onder de 16 jaar wellicht straks verboden

Bezorgdienst - Deliveroo bestaat 5 jaar in Nederland en is in die periode uitgegroeid tot een platform met meer dan 3.000 restaurantpartners in 19 Nederlandse steden.

Het van origine Britse platform startte in 2015 met 130 restaurants en 300 fietskoeriers in Amsterdam. Deliveroo is sinds die tijd fors gegroeid. Inmiddels zijn bij het platform meer dan 3.000 restaurantpartners aangesloten en 3.000 riders. De bezorgdienst voegt steeds meer steden toe aan de 19 plaatsen waar inmiddels wordt bezorgd. Ook omdat bezorging fors in de lift zit.

Vaker bestellen

Toen Deliveroo vijf jaar geleden in Amsterdam begon bood de bezorgservice iets nieuws. De bezorgdienst had meer keuze, een prettige bestelervaring voor klanten en een betaalbare service voor de aangesloten restaurants, zo laat het bedrijf weten.  ‘Als gevolg daarvan hebben we bij Deliveroo in de loop der jaren de vraag naar de levering van maaltijden aanzienlijk zien toenemen. Restaurants zien dat het bezorgen van maaltijden een manier is om extra omzet te genereren en meer mensen te bedienen dan in de traditionele ''restaurant-only setting'' mogelijk is’, zegt Stijn Verstijnen, General Manager Nederland bij Deliveroo.

Partnerschip

Deliveroo wil zich ook onderscheiden van andere bezorgers door zich op te stellen als partner. Zo helpt Deliveroo door kennis en expertise te delen restaurants met het opzetten van hun bezorging: van het overnemen van de bezorging tot marketingsupport en van advies over de beste verpakkingswijze tot een menulijst met de meest populaire gerechten.

Maaltijdbestellingen groeien

De lockdown begin dit jaar heeft de vraag naar maaltijdbezorging nog verder doen toenemen, zowel vanuit restaurants als vanuit de consument. ‘In snelvaart tempo zijn we restaurants gaan helpen online te gaan’, zegt Verstijnen. ‘In een paar weken tijd kwamen er zo’n 700 nieuwe restaurants op ons platform. Hiervan is het overgrote deel nog steeds actief.’

Tijdwinst

Maar er lijkt ook een andere reden te zijn voor het bestellen van eten. ‘Waar we eerst zagen dat mensen vooral fastfood bestelden op zondag, zien we dat nu steeds meer mensen gerechten bestellen op een doordeweekse dag, met vrijdag nu als meest populaire dag. Ook schuift het bestelmoment naar steeds eerder op de avond. Het lijkt erop dat mensen niet meer bestellen als lekkere traktatie in het weekend, maar het meer zien als een manier om doordeweeks meer tijd over te houden voor andere dingen.’

Deliveroo is inmiddels inmiddels actie in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Bron: Deliveroo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd.nl komt met extra pakket ter ondersteuning restaurants

Bezorgdienst - Thuisbezorgd.nl, 's lands grootste etenbestelsite, komt met nieuwe maatregelen om restaurants te ondersteunen, naar aanleiding van de aankondiging van de regering om de horeca de komende maand in zijn geheel te sluiten. Eerder verlaagde de bezorgdienst al de afhaalcommissie tijdelijk tot 0% en trok het extra personeel aan voor het bezorgen,

Lees bericht


Deliveroo komt met ‘coole picknick-tas’

Bezorgdienst – Inspelend op het warme weer de komende dagen biedt Deliveroo picknick-liefhebbers de mogelijkheid de hapjes en drankjes koud te houden in het park of op het strand. De bezorgdienst introduceert namelijk eigen thermische koeltas in picknick-formaat.

Lees bericht

US Foods gaat speciaal werk maken van ‘ghost kitchens’

Buitenland – Het Amerikaanse foodservicebedrijf US Foods gaat een aparte divisie opzetten voor ‘ghosts kitchens’, keukens waar uitsluitend wordt gewerkt voor het bezorgen van maaltijden. Het bedrijf wil er op die manier voor zorgen dat restaurants nog meer werk kunnen maken van hun bezorg- en afhaalmogelijkheden.

Lees bericht

Uber Eats breidt uit naar Apeldoorn en Arnhem

Bezorgdienst – De bezorgservice Uber Eats is vanaf vandaag ook beschikbaar in Apeldoorn en Arnhem. De keuze voor deze twee steden heeft het bedrijf gemaakt op basis van data die aantoont dat er rond Apeldoorn en Arnhem veel interesse is in de bezorg-app, zo laat het bedrijf weten.

Lees bericht


© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid