Delta Wines neemt meerderheidsbelang in Delta Fijne Wijnen


Wijnen uit het assortiment van Delta Wines tijdens een presentatie in Utrecht

Overname -  Delta Wines heeft een meerderheidsbelang genomen in het Belgische Delta Fijne Wijnen. Joris Snelten , CEO van Delta Wines en Ralph Zopfi  (Managing Director Delta Wines) hebben onlangs deze overeenkomst met Thomas de Fonseca , CEO van Delta Fijne Wijnen, gesloten. Door de overeenkomst is Delta Fine Wines nu ook actief in België.

Delta Wines heeft de ambitie om – naast een autonome groei – ook in Europa een speler van formaat te worden. De overeenkomst nu past in die ambitie en maakt het mogelijk voor het bedrijf om de verbindende rol tussen wijnproducent en wijnverkopende klant verder te versterken. Eerder werden soortgelijke samenwerkingen opgezet met het Poolse AN.KA Wines in Warschau) en met het Tsjechische Adveal  in Praag.

Delta Fijne Wijnen is een in 1994 opgericht wijnimport- en distributiebedrijf gevestigd in het Belgische Damme. Zij vertegenwoordigen bekende merken zoals Kanonkop en Yellow Tail (#1 World’s Most Powerful Global Wine Brand – Wine Intelligence 2021) zowel in België als in een aantal andere exportmarkten. Dankzij het bundelen van de inkoop-, logistieke- en marketingkrachten, zal een nog krachtiger Benelux operatie ontstaan waarbij de identiteit van beide bedrijven zal worden bewaakt.

Bron: Delta Wines/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Medaillewinnaars alcoholvrije dranken 2024 bekend

Verkiezing - De grootste alcoholvrije drankencompetitie ter wereld heeft de medaillewinnaars voor 2024 bekend gemaakt. De winnaars zijn bekend geworden na het beoordelen van zo’n 450 alcoholvrije producten, van wijnen, sterke dranken en bieren tot kombucha's, aperitieven en cocktails. De producten werden deze maand in Londen door diverse panels van topproevers.

Lees berichtDerde editie van drankenfestival Art of Drinks

Event - The Art of Drinks is terug voor zijn derde editie. Het jaarlijkse drankenfestival, dat in het wekend van 28 oktober plaatsvindt in de Gashouder op het Westerpark is de plek om nieuwe spirits te ontdekken of met vrienden te proosten met verrassende dranken. En met bijna 90 stands, proefpaspoorten en een innovatieplein valt er veel te ontdekken.

Lees bericht

11 wijnmakers uit Lage Landen bekroond met ereprijs

Wijnkeuring - Stichting Wijninstituut Nederland heeft elf wijngaardeniers uit Nederland en België een ereprijs toegekend. De ereprijzen zijn gekoppeld aan de uitslag van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2023. De makers van wijnen met de hoogste score in elke categorie ontvangen deze bijbehorende prijs.

Lees berichtDelta Wines met Gato Negro wijnpartner van Concert at Sea

Festival - Delta Wines is met het Chileense merk Gato Negro van wijnproducent VSPT Wine Group, wijnpartner van Concert at Sea. Tijdens het driedaags muziekfestival op de Brouwersdam in Zeeland worden de Gato Negro wijnen geschonken bij alle barren. Ook is er speciale 'Gato Negro Wijnbar & Bites' op het strand, waar ook de nieuwe alcoholvrije Gato Negro Sauvignon Blanc wordt...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid