Delta Wines neemt meerderheidsbelang in Delta Fijne Wijnen


Wijnen uit het assortiment van Delta Wines tijdens een presentatie in Utrecht

Overname -  Delta Wines heeft een meerderheidsbelang genomen in het Belgische Delta Fijne Wijnen. Joris Snelten , CEO van Delta Wines en Ralph Zopfi  (Managing Director Delta Wines) hebben onlangs deze overeenkomst met Thomas de Fonseca , CEO van Delta Fijne Wijnen, gesloten. Door de overeenkomst is Delta Fine Wines nu ook actief in België.

Delta Wines heeft de ambitie om – naast een autonome groei – ook in Europa een speler van formaat te worden. De overeenkomst nu past in die ambitie en maakt het mogelijk voor het bedrijf om de verbindende rol tussen wijnproducent en wijnverkopende klant verder te versterken. Eerder werden soortgelijke samenwerkingen opgezet met het Poolse AN.KA Wines in Warschau) en met het Tsjechische Adveal  in Praag.

Delta Fijne Wijnen is een in 1994 opgericht wijnimport- en distributiebedrijf gevestigd in het Belgische Damme. Zij vertegenwoordigen bekende merken zoals Kanonkop en Yellow Tail (#1 World’s Most Powerful Global Wine Brand – Wine Intelligence 2021) zowel in België als in een aantal andere exportmarkten. Dankzij het bundelen van de inkoop-, logistieke- en marketingkrachten, zal een nog krachtiger Benelux operatie ontstaan waarbij de identiteit van beide bedrijven zal worden bewaakt.

Bron: Delta Wines/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ChouChou en Delta Wines gaan samenwerken

Samenwerking - ChouChou, het rosélabel van Bas Smit en Nicolette van Dam, gaan samenwerken met distributeur Delta Wines. ChouChou werkt voor de productie van de wijn samen met Château Camparnaud van wijnexpert Marnix Engels, waarmee het rosélabel afgelopen zomer ook werd geïntroduceerd op festivals en evenementen en bij horeca en wijnspeciaalzaken in binnen- en buitenland.

Lees berichtJumbo stemt wijnassortiment meer af op behoefte van de consument

Supermarkt - ‘De afgelopen jaren heeft de nadruk sterk gelegen op de verdere groei van het bedrijf. Nu is het tijd de aandacht meer te richten op de verdere verbetering van de kwaliteit van ons aanbod.’ Dat zei Colette Cloosterman-Van Eerd van Jumbo Supermarkten bij een meeting voor de pers waarin uitleg werd gegeven over het nieuwe wijnassortiment van de...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid