Diergaarde Blijdorp serveert Visvrije Tonijn


Dierentuin - Diergaarde Blijdorp in Rotterdam gaat bezoekers in het Caraibisch Café in het Oceanium verrassen met Tonyn van de Vegetarische Slager waar geen vis in verwerkt is. Hiermee wil Blijdorp een pioniersrol vervullen in het cruciale herstel en behoud van visstanden. De Vegetarische Slager heeft een methode ontwikkeld om wel de smaak van vis te pakken te krijgen (uit plantaardige grondstoffen), maar de vis zelf te laten zwemmen. Zo won het bedrijf in 2012 de finale van SmaakvanNL, een onderscheiding voor het lekkerste nieuwe product van Nederland, met visvrije ‘gerookte palingsalade’ die niet van echt te onderscheiden is. Bekend is dat de Blauwvintonijn met uitsterven wordt bedreigd. Het dier zal naar verwachting binnen 10 jaar ophouden te bestaan, tenzij het zeeleven een kans krijgt om te herstellen. De Vegetarische Slager en Blijdorp willen daaraan een bijdrage leveren. Tania Oudegeest van de afdeling Natuurbehoud en Duurzaamheid van Blijdorp: “We gebruiken de producten van de Vegetarische Slager al vaak als diervriendelijk alternatief tijdens exclusieve evenementen, maar willen nu ook de reguliere bezoeker verrassen met de Tonyn.” Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid