Domino’s ondertekent partnerships in dierenwelzijn


Andre ten Wolde, CEO Europe bij Domino's pizza, wil stappen zetten in verbeteren dierenwelzijn

Formulenieuws - Domino’s Pizza Enterprises, heeft een Europees partnership gesloten met dierenwelzijn organisatie Compassion In World Farming (CIWF). Met deze samenwerking zet de keten een volgende stap in het verbeteren van de leefomstandigheden van dieren. De pizzaketen tekent ook het Better Chicken Commitment.

Met meer dan 1.000 winkels in zes Europese landen en 70 miljoen pizza’s per jaar, wil de keten een duidelijk statement maken in de ambitie om haar menu verder te verduurzamen. André ten Wolde, CEO Domino’s Pizza Enterprises Europa licht toe: “Met onze leveranciers hebben we in de afgelopen jaren afspraken gemaakt over betere leefomstandigheden voor onder andere kippen. Ik ben blij dat we in CIWF een partner hebben gevonden die ons de komende jaren helpt om ons dierenwelzijnsbeleid verder te professionaliseren.”

Domino’s zet zich de komende jaren, samen met CIWF in om in 2026 te voldoen aan de standaarden en richtlijnen van het Better Chicken Commitment. Dit zal van toepassing zijn op alle Domino’s winkels binnen Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Denemarken én Frankrijk.

Menuvariatie

Naast het verbeteren van de leefomstandigheden voor kippen, zorgt Domino’s ook voor meer voor variatie binnen haar menu. Het deeg is sinds 2018 100% veganistisch. In datzelfde jaar voegde de keten tevens veganistische pizza’s toe. Ook dit aanbod is in de laatste jaren gegroeid. De ‘Veggi Pesto Pollo’, een pizzVeganistisch

a met plantaardige kipstukjes, heeft inmiddels een vaste plek op het menu.

Bron: Domino's/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht


Drie favoriete gerechten in één My Domino’s Box

Introductie – Pizzaketen Domino's introduceert de My Domino's Box: een eenpersoons box met ruimte voor een mini-versie van je favoriete pizza en twee bijgerechten. De box is naar eigen smaak samen te stellen. Volgens Domino’s zijn er op die manier honderden mogelijke combinaties mogelijk.

Lees bericht




Frikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht

McDonald’s en Old Amsterdam vinden elkaar opnieuw

Formulenieuws - McDonald’s en Old Amsterdam hebben elkaar gevonden in de samenstelling van twee feestelijke burgers, namelijk de Homestyle Crispy Chicken met Old Amsterdam, die ook in een veggie-variant komt. McDonald’s en Old Amsterdam slaan voor de achtste keer de handen ineen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid