Efteling serveert voortaan uitsluitend vegan poffertjes


Gasten kunnen bij 't Poffertje in de Efteling nog steeds kiezen voor klassieke combinaties zoals roomboter of Nutella / Foto bij: Efteling

Attractiepark – In restaurant 't Poffertje in de Efteling worden sinds kort alleen nog vegan poffertjes geserveerd. Het attractiepark heeft de receptuur aangepast, waardoor het beslag volledig plantaardig is. Volgens een woordvoerder, in een reactie aan pretparkwebsite Looopings, is de wijziging onderdeel van de bredere duurzaamheidsambitie van het park.

Door melk en ei te vervangen door plantaardige alternatieven, wordt de ecologische voetafdruk van het populaire gerecht – vooral geliefd bij kinderen – aanzienlijk verkleind. Dierlijke ingrediënten worden waar mogelijk structureel uitgefaseerd, zonder concessies te doen aan smaak of beleving.

Niet alle toppings zijn veganistisch. Gasten kunnen nog steeds kiezen voor klassieke combinaties zoals roomboter of Nutella. Wie volledig plantaardig wil eten, kan poffertjes met uitsluitend vegan toppings bestellen. Deze worden apart gebakken om kruisbesmetting te voorkomen.

Gezonder dagje uit

‘t Poffertje bevindt zich in parkdeel Marerijk, tegenover het Carrouselpaleis, en is een geliefde eetgelegenheid onder jong en oud. Met deze aanpassing sluit de Efteling aan bij de groeiende wens om ook het ‘dagje uit’ duurzamer en gezonder te maken.

Bron: Looopings/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuw platform maakt voortgang eiwittransitie inzichtelijk

Platform - ProVeg Nederland lanceert het nieuwe platform Eiwitstand.nl, dat laat zien welke doelen Nederlandse organisaties hebben gesteld voor de overstap naar een meer plantaardig voedingspatroon en hoe ver zij daarin zijn. Het is voor het eerst dat de eiwittransitie zo uitgebreid en transparant in kaart is gebracht.

Lees bericht




Anuga breekt records in exposanten en bezoek

Vakbeurzen - De 2025-editie van Anuga heeft geschiedenis geschreven. Met meer dan 8.000 exposanten uit 110 landen en ruim 145.000 bezoekers uit 190 landen vestigde de vakbeurs voor de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie nieuwe records. Daarmee groeide het bezoekersaantal met 3,6 procent ten opzichte van de vorige editie.

Lees bericht



Cas & Kas, GRO en Snackwize bundelen krachten in Snackwise Collective

Samenwerking – Met de opening van een nieuwe snackfabriek in Nieuw-Vennep zetten drie vernieuwende spelers uit de voedingsmiddelenindustrie een opvallende stap richting de toekomst van snackproductie. Cas & Kas, GRO en Snackwize slaan de handen ineen en beginnen onder de naam Snackwise Collective, een samenwerkingsverband dat inzet op smaakvolle én duurzame snacks.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid