Domino’s Pizza groeit fors in bezorging en aantal locaties


Formulenieuws - Een omzetgroei van 5,1% tot €749,1 miljoen en 78 nieuwe winkels het afgelopen jaar er bij in Europa, waarvan 32 in de Benelux, 21 in Frankrijk en 13 in Duitsland. Domino’s Pizza Enterprises, de moedermaatschappij van Domino’s Pizza Nederland kon over het afgelopen jaar mooie cijfers tonen.

In de Benelux opende de pizzaketen een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum in Nieuwegein. Daarnaast opende de formule de 300e winkel in Den Bosch en de 100ste locatie in België. Maar ook introduceerde het bedrijf als eerste maaltijdbezorger ‘contactloos bezorgen’. Alles bij elkaar zorgde Domino’s Nederland in coronatijd ook nog eens zo’n 2000 nieuwe  banen. Vooral omdat gedurende de lockdown van de horeca bezorging een enorme vlucht nam.

Binnen Domino’s Europa (Benelux, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Luxemburg) zag de pizzaketen haar online sales groeien met 19.1 %. Vanwege corona groeide het aantal bezorgorders boven de 70% en in sommige landen zelfs boven de 80%, zo laat de pizzaketen weten.  Ondanks de corona opende Donino’s ook nog nieuwe winkels. Mede door groei in aantal winkels en groei in delivery steeg ook de vraag naar extra personeel. André ten Wolde CEO Europa: “Om de groei mogelijk te maken, hebben we veel nieuwe mensen aangenomen. Binnen Domino’s Pizza Enterprises werden er 13.000 nieuwe banen gecreëerd waarvan 2000 in Nederland.”

Groei

Domino’s wil de komende jaren doorgroeien van 400 winkels in de Benelux naar 600. Deze groeiambities blijven ongewijzigd. Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 17.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland. Jaarlijks bezorgt het bedrijf in de Benelux zo’n 24 miljoen pizza’s.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Drie favoriete gerechten in één My Domino’s Box

Introductie – Pizzaketen Domino's introduceert de My Domino's Box: een eenpersoons box met ruimte voor een mini-versie van je favoriete pizza en twee bijgerechten. De box is naar eigen smaak samen te stellen. Volgens Domino’s zijn er op die manier honderden mogelijke combinaties mogelijk.

Lees bericht







Domino’s pizza ook vanuit de muur in Bobbejaanland

Leisure - Bezoekers van Bobbejaanland kunnen voortaan hun favoriete Domino’s Pizza uit de muur halen bij het pretpark. ADM Automaten heeft daar automaat geplaatst, die hetzelfde werkt als de standaard automaten, maar wel is aangepast aan het formaat van de pizza.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid