Drie nominaties voor Food Valley Award 2014


Verkiezing - De draagbare, koelverpakking voor champagneflessen van PaperFoam en Veuve Clicquot, de verse babyvoeding van Pit-Foodconcepts en de automatische druivenonttrosser van JFPT/ foodlife zijn genomineerd voor de Food Valley Award 2014. Dat heeft de onafhankelijke vakjury van de Food Valley Award onder leiding van Jan Maat, algemeen directeur TI Food and Nutrition, bekend gemaakt. Binnen alle aanmeldingen scoorden de drie genomineerden het hoogst op innovativiteit en economische haalbaarheid. Tijdens de Food Valley Expo op donderdag 23 oktober 2014 in Congrescentrum Papendal in Arnhem wordt de winnaar bekend gemaakt. PaperFoam uit Barneveld heeft een milieuvriendelijke verpakking ontwikkeld op basis van geschuimd zetmeel. De verpakking, die in opdracht en samen met de Franse champagnefabrikant Veuve Clicquot is ontwikkeld, combineert een koelende functie met een aantrekkelijk design. Dankzij het geschuimde karakter houdt de verpakking de inhoud van de fles, in dit geval champagne, ongeveer twee uur koel. Het ontwerp is eenvoudig en bestaat uit twee delen met een papierwikkel. Het concept voor verse, gepascaliseerde babyvoeding dat Pit-Foodconcepts uit Sint Oedenrode heeft ontwikkeld, speelt in op trends zoals aandacht voor vers, gemak en gezondheid. De nieuwe babyvoeding Pienter maakt het mogelijk om kinderen vanaf heel jonge leeftijd een gezonde maaltijd aan te bieden en om hen te leren wennen aan pure en natuurlijke geuren, smaken, kleuren en structuren. De ingrediënten worden afzonderlijk van elkaar  gepresenteerd. Deze babyvoeding is makkelijk in gebruik en biedt drukbezette ouders een koelvers kant-en-klaar alternatief. Pienter is bestemd voor kinderen binnen de leeftijdscategorieën zes, acht, tien en twaalf maanden. Pienter wordt bereid met behulp van pascalisatie. Hierbij worden de voedingsmiddelen onder zeer hoge druk bereid waardoor bacteriën en schimmels geen kans krijgen. Geautomatiseerd onttrossen van druiven De Pluckr is een machine die in staat is om volledig geautomatiseerd druiven te onttrossen. De machine is ontwikkeld door JFPT/foodlife uit Zwolle en TOP uit Wageningen. Verschillende technologieën zijn in de machine gecombineerd. De Pluckr haalt door ultrasone trillingen druiven onbeschadigd los van hun tros waarna de vruchten vanaf minimale hoogte belanden op een lopende band. De druiven kunnen hierna met behulp van een nieuwe technologie worden verpakt. De nieuwe werkwijze verlengt de houdbaarheid van de druiven tot vier weken. De Pluckr verwerkt tot zeshonderd kilogram druiven per uur, afhankelijk van de soort. Ter vergelijking: handmatig onttrossen van druiven in deze hoeveelheid kost ongeveer 24 mensuren. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid