Dutch Weed Burger komt met ludiek keurmerk ‘Beter Laten Leven’


Dutch Weed Burger met de ludieke 'Beter Laten Leven' verpakking

Introductie - Mark Kulsdom, founder Dutch Weed Burger, introduceert tijdens de week zonder vlees een nieuw keurmerk met een knipoog naar Beter Leven-vlees: het ‘Beter Laten Leven’-keurmerk.

Jaarlijks worden er in Nederland alleen al 640 miljoen dieren geslacht. Kulsdom noemt dat ecologische zelfmoord en geeft aan dat we dieren maar ‘Beter Laten Leven’. Om deze boodschap onder de aandacht te brengen bevatten de producten van zijn merk in de Nationale Week Zonder Vlees (6-12 maart) een tijdelijk keurmerk met dezelfde naam.

Naast de introductie van het ludieke keurmerk schreef Kulsdom ook een brandbrief aan de politiek. Daarin vraagt hij een verlaging van het aantal dieren dat geslacht wordt vanwege de schadelijkheid die de dierlijke industrie heeft op het milieu. Brief en keurmerken hebben tot doel de vegetarische of plantaardige variant meer onder de aandacht te brengen van de consument. Alhoewel de naam van het keurmerk een duidelijke knipoog is naar het Beter Leven keurmerk, doet het nieuwe keurmerk geen afbreuk aan het nut hiervan, aldus Krulsdom in een toelichting.

Bron: Dutch Weed Burger/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD behaalt Trede 3 op ‘PSO-ladder’

Certificering - CIRFOOD heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de toetsing door een certificerende instelling blijkt dat CIRFOOD op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit nastreven.

Lees bericht


Isabel Boerdam onderscheiden met Jaap Lagerweij Young Talent Award

Verkiezing - Isabel Boerdam van Green Food Lab (en initiatiefneemster van De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel) is op het Nationaal Food Congres in het Scheveningse Kurhaus onderscheiden met de Jaap Lagerweij Young Talent Award. De Jaap Lagerweij Young Talent Award is een initiatief van het Nationaal Food Congres.

Lees bericht

Eetwinkel Selissen in Boxtel krijgt keurmerk Goed Gefrituurd

Cafetaria - Het vak- en bakmanschap van Eetwinkel Selissen in Boxtel is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Onderneemster Jorien van der Pasch (34) kreeg het bijbehorende gevelschildje voor uitblinkend vakmanschap overhandigd door ProFri-directeur Frans van Rooij.

Lees bericht

Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht


NS wil in Week zonder Vlees reiziger verleiden tot meer vegan

Actie – NS ziet de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel, die van 6 tot en met 12 maart, wordt gehouden, als goede aanleiding om meer reizigers te verleiden tot het consumeren van vega en vegan. Samen met 25 van de 45 AH to Go-winkels op het station gaat de NS met de eigen formules Julia’s, StationsHuiskamer en Kiosk een aantal vegetarisch en vegan producten...

Lees bericht

Keurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons

Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid