EARTH introduceert ook vier chocoladerepen


Introductie -  Na water, koffie en thee voegt EARTH nu ook chocoladerepen toe aan haar portfolio. Afgelopen vrijdag werden de repen in de smaken sinaasappel-speculaaskruiden, munt-citroen, peper en zout en koffie geïntroduceerd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Met de vier chocoladerepen wil EARTH bijdragen aan de cacaoboeren in Kameroen. Die bijdrage kan geleverd worden omdat 2,5 keer de marktprijs wordt betaald voor de cacao. Hierdoor kunnen de boeren investeren in onder meer het productieproces van drogen en fermenteren. De vier chocoladesmaken zijn samengesteld in samenwerking met vier bekende Nederlanders. Deze treden ook op als ambassadeurs voor de repen. Het zijn de bartender Tess Posthumus, acteur Ferri Somogyi, Sammy & Pebbles van de Frietboutique en barista Niels te Vaanhold. Samen met de Chocolate Explorers, die een chocoladefabriek hebben in Nieuwegein, zijn de cacaobonen omgetoverd tot chocoladerepen. Zelf ontwikkelen ze ook chocolade op een verantwoorde en transparante manier, waardoor hun visie uitstekend aansluit op die van EARTH. Zorg voor boeren Waar EARTH bij andere projecten vooral investeert in wereldwijde drinkwaterprojecten, ligt bij de productie van chocolade de nadruk op de leefomstandigheden van de boeren in Kameroen. “De boeren vragen voor een kilo cacao 2,5 keer de marktwaarde. Die prijs krijgen ze, maar dan wel onder de voorwaarde dat een deel wordt geïnvesteerd  in de ontwikkeling van de grond en het proces van fermenteren en drogen,” aldus Henk Witteveen, co-founder van EARTH. . Verkrijgbaarheid Voor de horeca zijn de chocoladerepen binnenkort beschikbaar via Hanos, Bidfood, bedrijfscateraar VITAM, Compass Group, Vermaat Catering, Lekkerland en Sligro. Consumenten kunnen de repen krijgen bij Bagels and Beans en online bestellen bij EARTH of via www.konkeltje.nl. Bron: @FoodClicks Introductie -  Na water, koffie en thee voegt EARTH nu ook chocoladerepen toe aan haar portfolio. Afgelopen vrijdag werden de repen in de smaken sinaasappel-speculaaskruiden, munt-citroen, peper en zout en koffie geïntroduceerd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Met de vier chocoladerepen wil EARTH bijdragen aan de cacaoboeren in Kameroen. Die bijdrage kan geleverd worden omdat 2,5 keer de marktprijs wordt betaald voor de cacao. Hierdoor kunnen de boeren investeren in onder meer het productieproces van drogen en fermenteren. De vier chocoladesmaken zijn samengesteld in samenwerking met vier bekende Nederlanders. Deze treden ook op als ambassadeurs voor de repen. Het zijn de bartender Tess Posthumus, acteur Ferri Somogyi, Sammy & Pebbles van de Frietboutique en barista Niels te Vaanhold. Samen met de Chocolate Explorers, die een chocoladefabriek hebben in Nieuwegein, zijn de cacaobonen omgetoverd tot chocoladerepen. Zelf ontwikkelen ze ook chocolade op een verantwoorde en transparante manier, waardoor hun visie uitstekend aansluit op die van EARTH. Zorg voor boeren Waar EARTH bij andere projecten vooral investeert in wereldwijde drinkwaterprojecten, ligt bij de productie van chocolade de nadruk op de leefomstandigheden van de boeren in Kameroen. “De boeren vragen voor een kilo cacao 2,5 keer de marktwaarde. Die prijs krijgen ze, maar dan wel onder de voorwaarde dat een deel wordt geïnvesteerd  in de ontwikkeling van de grond en het proces van fermenteren en drogen,” aldus Henk Witteveen, co-founder van EARTH. . Verkrijgbaarheid Voor de horeca zijn de chocoladerepen binnenkort beschikbaar via Hanos, Bidfood, bedrijfscateraar VITAM, Compass Group, Vermaat Catering, Lekkerland en Sligro. Consumenten kunnen de repen krijgen bij Bagels and Beans en online bestellen bij EARTH of via www.konkeltje.nl. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid