Eerste opleiding over alcoholvrije dranken van start


De markt voor 0.0 bieren en wijnen is sterk gegroeid / Foto bij: Heineken

Opleiding - Alcoholvrije dranken maken een flinke opmars op de menukaart in de Nederlandse horeca. Daarom start WTOL Academy in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) als eerste particuliere opleider een cursus over 0.0% drinks.

Doel van de opleiding is mensen in de horeca en retail op te leiden tot specialisten op het gebeid van alcoholvrije wijnen, bieren en cocktails. De opleiding is vooralsnog in het Engels, maar vanaf juli 2023 ook in het Nederlands te volgen. Tijdens een speciale paneldiscussie met kenners en genodigden uit het vak werd de opleiding dinsdag 25 april gelanceerd bij SVH. Via een interactieve quiz konden aanwezigen hun voorkeur aangeven voor de nieuwe naam van de opleiding. De meeste stemmen gingen uiteindelijk naar The Power of Zero 0.0% - For the world to see - Alcohol Free.

Alles over 0.0

De opleiding is bedoeld voor mensen in de hospitality- en retailbranche die zich bezighouden met onderwerpen als 0.0% wijn, bier en mocktails. Ook sales, marketing, presentatie en promotie komen aan bod. Ruud Weterings, directeur van WTOL Academy: “Het nieuwe online programma Power of Zero 0.0% is ontwikkeld voor de professional. Je kunt het volgen wanneer het jou uitkomt. Interactief met verschillende opdrachten en werkvormen. Game-learning, leren door te doen gecombineerd met fun.”  Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Het is tijd om van 0.0 een gedegen traject te maken. Dat mensen die werkzaam zijn in de horeca en retail leren hoe je alternatieven kunt aanreiken aan de gasten en klanten voor alcoholhoudende dranken. Uit onderzoek blijkt dat als je de 0.0 alternatieven duidelijk positioneert en zichtbaar op de menukaart zet, dat dan de verkoop van 0.0 dranken enorm omhoog gaat.”

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees bericht


BOB wordt VIB bij De Vrienden van Amstel LIVE

Event – De 26e editie van De Vrienden van Amstel LIVE is van start gegaan. Tot en met 26 januari bezoeken 200.000 vrienden de grootste Amstel kroeg van Nederland. Zoals in iedere kroeg is het de vraag: wie is de BOB vandaag? Om de BOB extra positief in de schijnwerpers te zetten introduceert De Vrienden van Amstel LIVE de VIB; oftewel de ‘very...

Lees bericht

Slijterij World of Nix ziet alcoholvrij als blijvende trend

Alcoholvrij – Op 1 januari start Dry January weer, de maand waarin mensen gestimuleerd worden even geen alcohol te drinken. Een logische maand na de kerstdagen en nieuwjaarsviering waarin het alcoholgebruik vaak hoger dan gemiddeld heeft gelegen. Maar het drinken van minder alcohol is ook een trend, zien ook de oprichters van de alcoholvrije slijterij World of Nix, een blijvende trend.

Lees bericht



Vrumona introduceert drie Royal Club Mocktails

Introductie - Alcoholvrij is al een grote trend in zowel bier als sterke drank, maar het aanbod in frisdranken is nog beperkt. Vrumona speelt hier op in met de introductie van Royal Club Mocktails in de klassieke smaken Gin Tonic, Mojito en Ginger Mule. Zonder alcohol en zonder suiker.

Lees bericht

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer

Geslaagd - Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, is onlangs geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Hij is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid