Eerste zuivel met twee sterren Beter Leven Keurmerk


De eerste zuivel met twee sterren Beter Leven keurmerk zoals die bij Jumbo onder het merk Direct van de Boerderij verkrijgbaar is

Zuivel – Kees Schutte uit Agelo ontvangt als eerste veehouder het twee sterren Beter Leven keurmerk voor zuivel van de Dierenbescherming. Dit geeft aan dat bij de productie van zuivelproducten van zijn boerderij de integrale duurzaamheid is geborgd. Daarbij wordt gekeken naar dierenwelzijn, biodiversiteit en natuur. De volle melk is verkrijgbaar bij Jumbo onder de Direct van de Boerderij-zuivellijn. 

Bij het twee sterren Beter Leven keurmerk lopen koeien minimaal 150 dagen per jaar, 8 uur per dag in de wei, waarbij ze tevens meer ruimte hebben. Deze manier van veehouderij heeft niet alleen een positieve invloed op het welzijn van de dieren, maar draagt ook bij aan een duurzamere omgeving. De normen voor het keurmerk zijn ontstaan uit een samenwerking tussen de Dierenbescherming, die de keurmerkeigenaar is, Natuur & Milieu en Vogelbescherming Nederland. ‘Melkveehouder Kees Schutte laat zien dat bescherming van milieu, natuur en dierenwelzijn hand in hand kunnen gaan met een gezond boerenbedrijf. Een mooie stap naar een natuurinclusieve, groene toekomst’, aldus Rob van Tilburg, directeur Programma’s bij Natuur & Milieu.

Beter dierenwelzijn

Het Beter Leven keurmerk is een initiatief van de Dierenbescherming en bestaat sinds 2007. Door voor producten met een ster te kiezen, kiest de consument voor producten waarvan je weet hoe de leefomstandigheden voor het dier waren. En hoe meer sterren, hoe dier- en natuurvriendelijker. Het keurmerk heeft voor zuivel nu een complete invulling op alle sterren.

Lely

Boer Kees maakt bij de productie van zijn zuivel gebruik van Lely robots. Deze robots automatiseren het melkproces en bieden koeien optimale bewegingsvrijheid. De koeien bepalen zelf wanneer ze eten, drinken, rusten of worden gemolken. Dit draagt bij aan het welzijn van de koe en de kwaliteit van de melk. Kees heeft een mini-zuivelfabriek van Lely op zijn boerderij.  Hierdoor kan hij de melk direct van de boerderij rechtstreeks aan Jumbo leveren. ‘Lely is trots dat Kees Schutte de eerste veehouder is met het twee sterren Beter Leven keurmerk. Dit is een mooie stap richting de Boerderij van de Toekomst, waar dierenwelzijn een van de vijf focusgebieden van Lely is voor de komende jaren’, aldus Corina van Mourik, sales manager Lely Orbiter.

Bron: Beter Leven/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen

Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...

Lees bericht


Campina laat elektrische vrachtwagen op boerenstroom rijden

Logistiek - Vanaf woensdag rijdt Campina met een elektrische vrachtwagen, die rijdt op groene stroom opgewekt door Campina-boeren. Het is de eerste gekoelde elektrische vrachtwagen in Nederland. Logistiek dienstverlener Simon Loos zorgde voor de ontwikkeling en uitvoering van dit initiatief.

Lees bericht

Jumbo sluit zich aan bij twee internationale inkooppartijen

Inkoop - Jumbo Supermarkten gaat samenwerken op het gebied van inkoop met andere Europese supermarktketens. Jumbo sluit zich hiervoor aan bij Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. De samenwerking gaat per direct van start en biedt vanaf 2024 voor Jumbo belangrijke schaalvoordelen.

Lees bericht
The Amsterdam Coffee Festival blijft inspireren

Vakbeurs – Koffieminnend Nederland kan het hart ophalen op The Amsterdam Coffee Festival. Het terrein van de Westergasfabriek vormt niet alleen een decor voor de nieuwste koffiemachines en veelal duurzame bonenmelanges, maar is ook een inspiratiebron voor allerhande koffiezettechnieken en smaaktrends.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid